Osho Zen

Osho Zen Ordinariness Osho Zen Consciousness Osho Zen Guidance 

Snart har vi en ny trädgårdssäsong på antågande. Ser man på almanackan kan det kännas som om det är långt dit ännu...men våren är här innan vi hinner blinka!
 
Jag brukar roa mig med att sätta tarot kort ibland. Jag har några tarotkort-lekar, Orakelkort och Änglakort. Så, jag drog 3 kort för den kommande trädgårdssäsongen. Den här tarotleken, Osho Zen, ger råd och tankeställare både för framtiden och nuet.
 
Det blev en intressant kort-trio, klockrena, vill jag nästan påstå...
 
♥Det första kortet är "8 of Rainbows": Ordinariness (Vara vanlig)
Denna Tarotlek har 79 kort. Jag fick upp detta kort förra gången också, när jag lade kort på den kommande trädgårdssäsongen. Ironiskt, men ändå inte. Det finns inget mer passande kort att få, för just trädgård. Kvinnan på kortet, njuter av sin trädgård. Hon njuter av det enkla, hon fångar verkligen dagen. Kortet påminner om att släppa alla måsten och istället njuta av trädgården, och se skönheten i det vanliga och enkla.
 
♥Det andra kortet är "Ace of Clouds": Consciousness (Medvetande)
Jag brukar påstå att jag hamnar i ett "tillstånd" när jag arbetar i trädgården, ett "trädgårdstillstånd" som är en form av medialt tillstånd. Detta kort påminner att du är dig själv när du gör något du älskar. Då du kan du stilla sinnet, tysta ner tankepladdret, sluta analysera och kritisera dig själv och bara vara i varandet, DÅ är du som mest kreativ!
 
♥Det tredje koret: "3 of Rainbows": Guidance (Vägledning)
Efter ett "trädgårdstillstånd" kan jag undra varifrån alla ideér kommit. Ett djupt trädgårdstillstånd är nästan en gudomlig upplevelse, ett andligt tillstånd. Gjorde jag verkligen det här, hur gjorde jag detta, varifrån kom den idén...Ibland kan man tro att man fått en vägledning från något/någon...så kanske det också är. Jag råkar faktiskt veta att jag har en liten ängel med mig i trädgården, därför är jag inte alls förvånad över att detta kort dök upp. Bra att få en påminnelse ibland!
 

-♥-
Ha en skön helg alla gröna själar och alla andra själar!

 

2 kommentarer

Drömgården sa...

Intressant!
Ja våren längtar jag efter, och den brukar komma på hastigt!
Hoppas all växtlighet klarar sig efter den knasiga vintern...
Är du med på öppna trädgårdar iår?

/Kitty

Drömgården sa...

Nej, det blir nog inte ännu. Kanske nästa år... Vet nya trädgårdar som ska vara med iår, så jag ska ut och titta istället. känner nog att min trädgård är för "stökig" ännu ;)
Kanske jag ordnar en för fb.gruppen igen eller nåt..

/Kitty