Sakletare...

Här har jag vuxit upp. Backen som bevarat sin gamla fägring och charm. Här här jag jagat förymda grisar, sprungit barfotad och jagat korna på andra sidan vägen, lekt i skogen, hoppat hage, hittat på ett och annat hyss, lekt sakletare, ...det leker jag ju i ock för sig ännu :)

Backen är full av skatter för den som har förmågan att se dem .... mecka för en sakletare som jag. Varje gång jag varit hemma på backen har jag med något roligt, det behöver inte vara något speciellt, en mossig planka räcker!

fähusfonster skottkärra
Hundkoja Räfsa
Nyckelås Ferguson
Krukor
Det charmiga ligger i det orörda och äkta. Hundkojan ser precis lika ut som den gjorde för 25 år sedan, till och med hundrepet hänger kvar i trädet. På hundkoj-taket, under den enomt stora björken, satt jag ofta höll vår stövare REDI sällskap, vad gjorde det att jag hade en massa bladlöss i håret :)

.
.
.
På den gröna cykeln lärde jag mig cykla :)
.
Jag hoppas att ni uppskattade dessa bilder med hög lantlighetsfaktor!
Ha en trevlig kväll!
.

13 kommentarer

Bea sa...

Hejsan!
Åhh...så härliga bilder, tror bestämt vi har samma känsla eller kanske lite av nostalgi för den svunna tiden och jag gillar oerhört att pynta i trädgården med små stilleben av fynden som kanske uppfattas som skräp av andra.
Maken suckar ibland...ha, ha,...

Men, trist på hösten när det skall stuvas in i förråden.

Tack för dina gulliga kommentarer hos mig. Det blir nog ingen bok,(men tack i alla fall för tanken) men skriva gillar jag och den rostiga cykeln (som din) skall jag fota ngn dag som står bara och skrotar ;)
Ha det gott! /Bea

Gunilla sa...

Hej.
Vilka nostalgiska bilder och små detaljer.
Det är ju inte alla förunnat att ha kvar sitt gamla hem ,att kunna gå dit och sitta och tänka tillbaka på svunna tider. Lyckliga du.
Gammal och rostigt är ju riktigt fint när det kommer in i trädgårdens grönska.
Jag har börjat på bli mera uppmärksam nu sedan jag börjat bloggandet att tänka efter om det går att använda i trädgården.

Ha en fortsatt fin kväll

Gunilla

Minne sa...

Instämmer i att det är underbara bilder. Jag ser skönheten i allt du visar. Vilken skatt du har där. Ha det gott! Kram Minne

Galleri MochB sa...

Vilket underbart ställe!!! Och så härligt med alla minnen... :O)

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Vilka underbara bilder! Det allra bästa är nog ändå att det är så många minnen som du förmedlar i dom.

Floralis sa...

Vilka fina bilder du visar.... Rost, rost och gamla grejer! I love it! : ))
Kul idé med "toapappers-hållaren". Finns nog mycket kreativt att göra med gamla pinaler som den jag har till fågelbads-hållare... : ))
Ha det gott!
Anneli

Hannele sa...

Underbart, vilken skattplats!
Jag har hittatfina zinksaker i skogen, gör inget,om de saknar botten.

pioni sa...

Aivan ihania tunnelmakuvia!

Hjärtat Mitt sa...

Så mysigt det ser ut!
Jättehärliga bilder.
Vilket härligt ställe att växa upp på.

Jag håller med dig angående läckande kopplingar till slangar. Det är helt totalt hopplöst :/
Så roligt att nästan allt har tagit sig i trädgården. Och blommor på syrenen redan. Jag fick vänta fler år på mina.

Kram Mari

Inspiration i vitt sa...

Åå vilka härliga lantliga bilder, de var verkligen underbara att få titta på Tack.
Kram på dig/Ingela.

Tulipa sa...

Hej!
Du frågade om du fick låna bild på mitt planteringsbord och länka, klart du får!
Jag bli bara glad!
Jag var inne och kollade på din "samling" och det var en väldigt kul idè! Såg så mysigt och kreativt ut!

Din blogg är full av massa trevligt!

Kram Mariette

Lisa på Furutorp sa...

Hej!
Vad roligt att du hittade in till mig på Furutorp! Det går jättebra att låna bilder och länka till mig!
Dina egna bilder är verkligen fina, du är duktig på att fånga motivet & känslan.
Må så gott!
Lisa på Furutorp

lisbeth sa...

hittat till din blogg nuu..
känner igen allt på bilderna, är uppvuxen på landet, igenkännandet gör mig fylld med nåt varmt och gott, må bra-känsla..
hälsningar Lisbeth