Så länge mina ben orkar...

Jag älskar de kyliga,fuktiga och daggtunga juni-morgnarna. Vem vill missa häggens- syrenens och äppelblommanstid? Själv tar jag varje år semester denna ljuvliga sommarmånad. Det är kanske inte speciellt varmt, och många brukar undra varför jag envisas varje år att ta semester när tjälen knappt gått ur marken…


Ok, jag ska inte sticka under stolen det faktum, att juni även är en månad som innebär mycket arbete. Arbetshandskarna växer nästan fast i händerna under denna månad...och ibland kunde man tro att man är på ett arbetsläger istället för semester.Jag är inte en person som länge sitter stilla i trädgården. Det är patetiskt att jag inte kan ta mig ro och bara sätta mig ner och njuta! Hela tiden är det något som ska hända. Har jag inget projekt på gång blir jag nästan deprimerad. Varje år har jag ett större projekt som påbörjas så tidigt det går. Ofta har jag många små ideér som jag har som reservplan för regniga dagar. Jag älskar att pyssla och snickra, och det brukar passa bra en regnig blåsig dag…


Jag fasar för den dagen när alla stora trädgårdsideér är förverkligade, när inget utrymme finns kvar i trädgården. Jag hoppas den dagen sammanfaller med att min rygg inte orkar gräva och mina knän inte orkar mer. Tills dess får jag fortsätta mitt arbete och se det som ett livslångt projekt som jag får njuta av så länge mina ben orkar bära mig.

7 kommentarer

Helén sa...

Javisst är det mycket arbete med trädgård, och oftast skaffar man sig arbetet själv. Det var en stor anledning till att vi flyttade från vårt hus med 5500 kvm tomt till ett radhus med liten plätt<:)Ha det gott"//helén

Rose Garden Malevik sa...

Javisst e Juni underbar.....å nästa vecka ska det bli varmt :)
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Hilde sa...

Så deilig å bare myse i hagen med prosjekter og se hvordan vår blir til sommer... Håres ut som balsam for kropp og sjel... Ps når dine prosjekter tar slutt kan du sikert begynne å fikse dine første som da trolig trenger litt reperasjon :-)
Hilde

Högagärde sa...

Hej!Har precis hittat till din revliga blogg. Ja visst är det svårt att sitta still i trädgården.
Ibland kan det nästan kännas plågsamt att inte hinna allt man vill. Varje gång jag ser en fin sittplats i en vacker trädgård tänker jag - där hinner de aldrig sitta. Men faktum är att trädgårdsarbete oftast är riktigt njutbart.

Tiina sa...

Sama täällä,joka tavalla:)Minäkin lomailen mieluiten juuri touko-kesäkuun vaihteesta alkaen,tämä on kertakaikkiaan vuoden parasta aikaa.Ei malttaisi olla poissa hetkeäkään ihanien kasvien luota.Työniloa puutarhaasi ja kestäviä hanskoja ja kengänpohjia:)

pioni sa...

Onneksi puutarhassa riittää aina jotain tekemistä!

intopii sa...

Vaikka itse olen kotona ja minulla on kaikki maailman aika (olla puutarhassa), tuota tunnetta kyllä kaipaan. Töissä käyville se tulee kaksi kertaa vuodessa: silloin, kun kevät vihdoin voittaa talven ja pihalle pääsee ylipäätään tekemään jotakin, ja silloin, kun olo on kuin lehmällä kevätlaitumella: olen VAPAA leipätyöstä kokonaisen kuukauden!!!

Nauti. Mutta kylläpä sinä nautitkin, se näkyy jo nyt.