Trädgårdsminnen

En av mina tidigaste blomsterminnen var nog hos mormor, jag kunde inte ha varit gammal då. Jag minns att jag tyckte det såg så otroligt spännande ut när mormor hade sin dahlia odling i garage fönstret på våren. Hon drev upp dem i mjölkförpackningar. Jag drömde väl redan då om min egen odling.
Fina mormor... 

Vore det inte för mormor skulle jag inte dalta för Dahliorna varje vår. Hos mig kallas dahliorna även för "Kungligheter", för att det ska smöras för dessa knölar varje år. Grävas upp och ner, och bevaras svalt under vintern, för att de kanske ska hinna blomma med några blommor på senhösten... Tokigt när man tänker på det. Men minnen är viktiga och får oss att fortsätta smöra varje år. Även i år!

Kungligheterna, hör till mina käraste trädgårdsminnen. Tack mormor för trädgårdsgåvan och alla trädgårdsminnen!

Fler Trädgårdsminnen i Blommig Fredag finns här


5 kommentarer

Anita sa...

Så fint skrivet om din mormor. En riktig hyllning. Och även en hyllning till den vackra dahlian. Har inga själv men beundrar dom och funderar på att skaffa mig ett par stycken. Att dalta med :)

Ha en skön helg!
/Anita

Carina sa...

Ja tänk vad våra mor- och farföräldrar gett oss :) Tycker också om dahlior men det var faktiskt inget morfar höll på med så intresses kommer någon annanstans ifrån.

Ha en fin helg! Carina

PS. det är lite av en gissningslek för mig att kommentera hos dig när jag inte förstår finska. reCAPTCHA bildbevisning på att jag inte är en robot är svår...

Maribel sa...

Ja, har hjälpt min Farmor att bära upp skrumpna knölar från källaren, och trodde nog inte att det skulle bli vackra blommor av dem.
Trevlig helg /Marika

Veronica sa...

Dahlior är verkligen små primadonnor eller kungligheter som du skriver.
Jag har sån tur att mannen min "gått igång" på dem och daltar för att få en vacker blomning :)

Ha det gott!

//Veronica

Tant Otteskrufv sa...

Kungligheter...det törs jag inte nämna för mina! De vintersover i gamla papperskassar och får bo i trasiga gamla hinkar innan de flyttar ut i landen. Men blommar gör de likväl :)