Tarot kort inför årets trädgårds säsong

Min första tarot packe köpte jag för snart 7 år sedan. Den tarot leken heter "Osho Zens Tarot",och är fortfarande min favorit bland alla mina tarotkort, orakelkort och änglakort. Osho Zens Tarot har vackra bilder och en bra handbok, en riktigt bra kortlek för den som vill börja sätta lite kort för hemmabruk...

Varje år, brukar jag sätta några tarot kort inför det nya trädgårdsåret. Det blev 3 kort även i år. Otroligt, fast ändå inte, har mina trädgårdskort tendensen att återkomma år efter år. Två av årets kort har jag haft även tidigare år. 

  

♥ Det första kortet är från stora Arkanan, "8 Courage". Mod! Vilket passande kort! En vildblomma som utmanar det omöjliga. När en utmaning kommer emot kan vi endera ge upp, eller utmana utmaningen och växa. Jag känner att min utmaning detta år är odlingslotten, och att våga försöka och misslyckas. Odlingslotten kommer att kräva mycket av min tid och styrka. Jag känner också att detta år kan bli utmanande på ett annat plan. Jag kanske kommer i en situation i sommar då jag måste prioritera trädgårdsarbetet för något annat. Jag hoppas inte det. Men ni vet, det är det där som kallas livet, som bestämmer.

♥ Det andra kortet, "5 of Rainbows:The Outsider" . En liten pojke står utanför en grind, Han kikar in, övertygad övar att han inte kan komma över till andra sidan. Han tror grinden är låst, men i själva verket är grinden öppen. Det här är ett kort som alltid förföljt mig. Just därför har jag gjort en imitation av scenariot i trädgården. Jag har skapat ett stilleben, med grinden och låset, för att påminna mig själv om att grinden står öppen, bara för mig att kliva in. Nyckelordet är även här, mod! Jag slutar aldrig att förundras, av alla kort visar sig detta kort! Fantastiskt!

♥ Det tredje kortet, "Page of Rainbows: Adventure". En liten flicka som kliver in ett okänt äventyr. Detta kort vill påminna om att uppleva äventyr genom ett barns ögon, nyfiket och utan fördomar, inte vara rädd för att misslyckas. Mod, som i det första kortet. Årets kort handlar att våga, inte vara rädd.

Årets trädgårdskort knyts samman med en röd tråd. Den tråden är Mod! Jag ska ha denna kortrad i åtanke under detta trädgårdsår! Tack!

3 kommentarer

Drömgården sa...

Vi måste sätta kort till mig igen också. ��
/Kitty

Isas Trädgård sa...

Så underbara kort du fått! Min favorit är den lilla flickan som tultar så tillitsfullt sin egen väg mot det stora äventyret - precis som du !
Önskar dig ett fantastiskt trädgårdsår och att allt går din väg !
Blev jätteinspirererad av dina kort - kanske drar jag några egna (har också Oshos tarotlek, har jobbat på förlaget som gett ut den !)
Ha det så gott !
Kram/Isa

Luna Ek sa...

Tycker också det är intressant att läsa tarotkort ibland och har varit med om att samma kort kan upprepa sig. Det tar jag som ett klart tecken vad man ska tänka på. Fast jag har aldrig lagt för min trädgård, mer om kunders jag inte vet så mycket om.

Önskar dig ett lyckosamt trädgårdsår
/ Luna