Rosor äro röda...

...fast jag vill hellre ha dem i rosa. Mina färger i trädgården kommer att gå mycket i rosa, blått och vitt. En ganska behaglig kombination av färger.

Jag fyndade på Sunds i förra helgen. De sålde rosorna för -50%, så jag passade på att köpa mina första rosor. I korgen hamande Rosa ‘Therese Bugnet´, en rosa dubbel blomma, och busken borde bli 1 meter, och Rosa Morden Centennial, mörkrosa dubbel och enligt "bruksanvisningen" borde blomma i juni och augusti-september, blir 0,7-1 meter hög. Köpte även Rosa ‘Martin Frobisher’, den hade ljuvligt ljusrosa dubbla doftande blommor som blommar juli-september, blir 1,5 meter hög...men jag gav den till min mor...jag köper den nästa år :) Alla dessa var Kanadenskiska rosor.

Köpte en klängros av namnet Rosa ’John Cabot’, mörkrosa dubbla blommor i juni-juli, höjd 2,5-3 meter. Den verkar ha nästan exakt samma färg som Rosa Morden Centennial, de blir ett perfekt par.


Förutom rosorna köpte jag några Rödbladiga Smällspireor Physocarpus opulifolius ’Diabolo’
, dem hade jag tänkt ha som "bakgrundsvägg" till rosorna. Det fanns även uppstammad, men tyvärr var de slut...det blir nästa års inköp. Uppstammad smällspirea kan bli bra stöd till min klängrosor.

Inga kommentarer