Jag har investerat....

... i en Blecklykta !

h

kblecklyktor


Dessa lyktor kan man ha både inne och ute och den har ett riktigt otroligt härligt sken. Jag köpte den minsta modellen som är 21 cm. De tillverkas i 3 olika storlekar. Mellan modellen är 28 cm och den största är 38 cm. De finns att köpas åtminstone på Loftet i Vasa, och från Lenas shop här i J:town (Jakobstad).

g

Blecklyktorna tillverkas i Lillkyro, och den har egentligen sitt ursprung från medeltiden. På 1800-talet tog de österbottniska kvinnorna med sig sin lykta till kyrkan och höll sig varma genom att lägga lyktan under kjolen!

G

Det ni... :)

h

Jag kommer dock inte att sätta min lykta under kjolen ... min hamnar väl nog i trädgården!
g

blecklyktor från lenas shop i jakobstad

g

1 kommentar

Anonym sa...

Verkligen snyyyggt!! Det såg trevligt uuut! Hoppas vi ses efter julen :)