Överraskad av mig själv...

Köpte jag verkligen en Buskpion i höstas...det har jag absolut inget minne av. Det är samma visa varje år, man tror man minns vad man köpt och vart man planterat vad...och återigen har man glömt vart man lade ner lökarna....eller blir positivt överraskad som idag :)

I år ska jag dokumentera bättre...det ska jag!

Jag hoppas hoppas att denna trädpion (Buskpion) överlevt denna "tidvis -17 grader med barmark" kalla vintern...usch...


Jag vet egentligen ingenting om pioner, jag tycker bara de är vackra. Buskpionen, Paeonia suffruticosa sägs vara "Världens vackraste blomsterbuske". Det ska bli spännande dethär!!

(kanske min ser ut såhär om 20 år...) bild lånad från Odla.nu
De har lovat snö igen ...suck...Puu
puupioni

6 kommentarer

Bea sa...

Precis samma här - köpte Trädpionen och hoppades på en underbart blommande buske :))
MEN...redan efter första vintern ser den stendöd ut!!
I mina rabatter kommer en mängd lökar upp ur jorden som jag inte har en aning om vad jag lade ner. För det mesta brukar jag vara så trött på alla blommor på hösten, men ändå är det ett stort sug efter lökar och man klämmer ner några i alla fall :))
Ha det gott! / bea

Marina sa...

DOm är ju så fina. Jag älsklar pioner av alla slag. En vit enkel buskpion är en dröm. Kram!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Inte kan man minnas allt man handlar heller, men en buskpion är aldrig fel. Om den har knoppar ska du nog skydda den om det kommer snö. I vila tål den kyla men om den börjat grönska kan den ta skada.
I fjol strök mina knoppar med efter en hård frostnatt.
Eva

Gunilla sa...

Pioner är mina favoriter ochså.
Jag fick ju en riktig överraskning när jag skulle slänga bort en plastlåda där jag sått frön av Kinesisk buskpion vintern 07. Det hade grott ytterligare ett frö. Så det är roligt att så pioner ochså man får en glad överraskning ibland.
Men väntan blir ju lång till en eventuell blommning.

Ha en fortsatt fin vecka

Ingela sa...

Trädpioner är häftiga! Hade tydligen också köpt en på rea i höstas och nu på trädgårdsmässan köpte jag en till...

Det är inte heller säkert att dom är härdiga här. Pengarna i sjön, nejdå, det kan gå.

Kväll
Ingela

Inger sa...

Tack för besök hos mig! Ska bli spännande att se om dina rosor har klarat sig, -17 grader och barmark, inte det bästa. Pioner är alltid fina.