Min Trädgård...

Jag var till stranden i går med barnen, vi satt och hade picknick flera timmar. Det var ju sååå varmt. Medans jag solade ritade jag en schematisk bild av vårt långtids-projekt ... trädgården ... som aldrig verkar bli färdigt. Även om det hänt massor i år sedan våren, så ser man ju inte förändringen

Klicka för större bild

Jag har kommit fram till att vi tokiga trädgårds-fanatikerna måste ha en skruv lös. Grannarna packar i väg till villan (=sommarstugan), och jag sitter och knackar in stenar eller jämnar ut stenkross...i den värsta värmen. Men jag hinner lyssna på fåglarna, och jag tycker att det är roligt att arbeta på gården, även om det är väldigt tungt kroppsligt, rena träningslägret.


Vi har hyrt hem en liten grävmaskin som gjort under!! Vi har grävt ut mina rosrabatter, gropen för äppelträdet, fått all matjord ut. Jag vet inte hur mycket matjord som vi kört hit, säkert 50 kubik. Det är mycket jord det!


Såhär ser den bistra sanninge ut för tillfället...inga romantiska trädgårdsbilder här!


Mjuka hammaren går varm...

Vi lade jord redan ifjol, vilket resulterade i att vi hade ogräs i år. Jag lade tidningspapper under och ny jord ovanpå. Vi kommer att rulla ut gräsmattan senare i sommar.

Jag sätter murbruk mellan gräsmattan och mellan stenarna, allt för att in i det sista hindra ogräset, om det sedan hjälper så får vi se.


☼ hälsningar från arbetslägret!
sunny days

7 kommentarer

gittan sa...

Det är tufft att börja från ingenting men samtidigt så har man helt andra möjligheter och förutsättningar. och visst vill man att det ska bli färdigt fort, men samtidigt så brukar det bli bättre/mer genomtänkt om man skyndar lite långsammanre. Jag ser med spänning fram emot att följa ert projekt / gittan

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Kombinationen strandliv och trädgård låter inte så tokig. :) Vilken fin skiss du har gjort, jag skulle också vilja kunna skissa upp trädgården och sedan planera den väl, men välplanering, trädgård och jag verkar inte gå hand i hand. En grävare måste vara guld värd!

Marina sa...

Wow vilken ritning! Den trädgården skulle jag nog trivas bra i. Ska bli spännande att följa "arbetslägret". Ha det bra!

Bea sa...

Hejsan!
Oj, vilket projekt!! Men det blir säkert snyggt och väl igenom tänkt när det är klart, eller man blir väl aldrig klar med trädgård ;)
Så mycket jobb ni lägger ner på stensättningen, men det är ju grunden som skall jobbas med, fuskar man betalar det sig med en massa ogräs :(
Bra med minigrävare...män brukar ju gilla att gräva, så den biten går väl som smort kan jag tro ;)

Maggi sa...

...himmel vad ni är duktiga!!! Och tipset med cement mot gräskanten tänker jag sno...vips sådär bara! Om jag någongång får en stengång vill säga;). Du fick det komprimerat så bra, trädgård är ju just en del drömmar och planer, en del kroppsligt arbetsläger med snudd på maschokism och en del tillfredställelse av att nån knut är klar och just sån man ville ha det:)Men så är det sååå skönt med stranden OCKSÅ;)Kram.

Jessica sa...

Oj vad ni jobbar och står i. Kommer bli jättefint när det är klart. Vi sådde gräsmatta förra våren och i år kan vi gå där, så skönt!
Fint med marksten som ni lägger!
kram
Jessica

Anonym sa...

Hej,
va spännade att få se din trädgårdsplan. Ser härligt inbjudande ut, gillar när trädgården har många olika rum.

Och visst är det för härligt när man får njuta av blommor på egen gård. Här finns ännu inte så mycket att njuta av, men njuter av det lilla.

Kul med studsmatta :) Köp en stoor en hälsar barnen, som mojttar att vår lilla [diam. ca3m] är för liten. De större mattorna sägs ha mera studs :)

Ha det gott!
/camilla