Sjyssta lökar med de rätta formerna...

...det är Allium det! De har rätt form, rätt färg, rätt höjd....sjyssta lökar helt enkelt.
.
Det enda dåliga är de fula bladen, som man inte vet vad man ska göra av med sedan. Det gäller att plantera ner lökarna på rätt ställe. Jag har märkt att det är ganska perfekt att samplantera med Spireorna, i mitt fall Rosenspirea. I fjol tittade allium-blommen upp från spireabusken, och inga blad stördes man av. I år är jag inte säker ännu, ifall lökarna har drunknat in i spireorna ... oops ... det återstår att se.
.
allium aflatunense allium

LoppisfyndHär ser ni mitt senaste loppisfynd ... en gammal stol, hur cool som helst. Färdigt sliten...Jag visste inte riktigt vart jag skulle sätta den, så jag placerade den på verandan till huvudentren. Jag målade en gammal korg vit, och planterade vita mini penseer i den. Hur gulligt som helst.
.
Rönnbloms-knopparMärkte genom kameralinsen att mina hängrönnar har blommen snart...
riippapihlaja
Till slut vill jag citera vår yoga lärare:

.

Tro på er själva

och var stolta

över att ni är just den ni är.

Ni duger precis som ni är!

.

Ha en trevlig helg!

.

5 kommentarer

Marina sa...

Jo men självklart delar jag med mig kring planteringsbordet. Bara roligt om det kan inspirera andra. Kram!

Inspiration i vitt sa...

Hej, tyvärr så har jag inga mer kärlekspar till salu men du kanske hittar några på loppis.
Så vackert att mötas av den fina vita stolen med korgen på.
Kram på dig/Ingela.

Bea sa...

Oj, så vackert i vitt, charmigt med slitet och nött! Snygg bild den översta med alliumknoppen :)
Tänkvärda ord!
Ha en bra dag! /Bea

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Tänk att samma motiv kan ge så olika uttryck. Jättefint arrangemang med den slitna stolen. Mina allium är på gång nu, men tyvärr är det färre av dom i år.

Malin - I min trädgård sa...

Hmm... nu minns jag absolut inte hur Alliumbladen ser ut... fast jag gärna kikar på mina fina bollar i trädgården. Det måste ju betyda att jag inte störs av dem... Men det låter vackert att de tittar fra ur spirean!

Ha en bra vecka!

Kram M