Hallelujah moment!

Uttrycket "blå som himmelen" fick en mening, när min Blå bergvallmo slog i blom. Den är verkligen underbart blå. Det otroliga var att den stod i gassande sol i 4 dagar utan vatten, medan vi var på resa. Den stod upp ännu när vi kom hem, det kallar jag ståndaktig ;) Den har nämligen en stjälke som står rakt upp ca 40 cm, och där står knopparna i rad och väntar på sin tur. Det är faktiskt första gången jag ser en Blå bergvallmo "livslevande" ... hallelujah moment!

D
e flesta av blommorna i Min Eden blommar sin jungfru-blomning, dvs de blommar för första gången här. Helt underbart att få beundra och dofta på sina egna rosor. På bild har jag Morden Centennial, omgiven av en massa knoppar ... hallelujah moment!

Meconopsis betonicifolia Morden Centennial
Meconopsis betonicifolia Sinivaleunikko
Vår trädgård tar sakta men säkert form. Linjerna, formerna och lutningarna börjar snart vara utfunderade, ingen återvändo eller ändringar i planerna mera....ooops :)... Snart kan vi gå och handla till "gräsmattsbutiken", dvs Oravais turf. Det är gräsmatta på rulle som gäller nu, barnen har väntat på gräsmattan i 4 år ... och jag har lovat dem en studsmatta när vi har gräset på plats (allt går man o lovar...)
Sinivaleunikko

16 kommentarer

Bea sa...

Oj,oj, så vacker blå bergvallmo!! Avis... den står högt på önskelistan för min del.
Ljuvliga Ranunklar i ditt rosa inlägg. Själv köpte jag en påse knölar också, men endast ett fåtal grodde.
Trevlig kväll! /Bea

jori sa...

Vau - ihania kuvia ja pieniä suloisia puutarhaihmeitä. Varsinainen löytö tämä sinun blogisi

Med fingrarna i (j)orden sa...

Låter härligt att ha så många förstlingar. Fina ranunkler också. Måste jag nog prova.
Eva

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Bergvallmon har en underbart blå färg. Tänka att ha sådana i massor...
Fortsatt skön sommar
Birgitta

mitt gröna hjärta sa...

Magisk blå färg på Bergvallmon, jätteläcker! Ni är verkligen flitiga, ska bli kul att se allt när ni är färdiga...fast ja, helt färdig blir man väl aldrig:) Jag tyckte jag var ganska nöjd och färdig i våras men nu har jag hur många nya projekt som helst på G...
jenny

kristina sa...

Hi there!

of course you can use the photo of my potting bench. Love your blog! so much great gardening inspiration.

Floralis sa...

Jättefin! Bergvallmo är så vackra... : ))
Spännande att följa dina trädgårdsprojekt. Kul med gräs på rulle. Har inte provat utan kört med frövarianten. Jisses. Man får plocka ogräs... : ))
Ha det gott!
/Anneli

Minne sa...

Oh så vackra bilder. Underbar blå färg, för att inte tala om rosen som är helt ljuvlig. Tack för alla kommentarer på min blogg. Jag är dålig på att kommentera men ska försöka bättra mig. Är i alla fall här inne och kikar nästan varje dag.

Hjärtat Mitt sa...

Vilka skönheter!
Jag förstår din lycka. Det är alltid lite extra kul när det är förstagångsblommor.
Vilka härliga rosor du har! Martin Frobisher var en ny bekantskap som jag fastnade för.
Så duktiga ni är i värmen. Det är ett jätteprojekt ni håller på med. Så fint det kommer att bli i slutändan.
Studsmatta var det första vi fick köpa till barnen när vi flyttade till vårt hus. Det var det värt :)

Kram Mari

ann sa...

Mina blåa vallmon har också börjat blomma ;) Fast min rosa Martin är jag få vänta på. Pikiliten är den.

Roligt att läsa din blogg.

Gunilla sa...

Jag har ochså en blå beergvallmo som blommar för första gången hos mig. Men nu har det regnat så mycket så att jag får nog hålla ettt öga på den så att den inte bryts. Jag hade köpt en vit men den blommar blått.

Jag har frösått en sort som heter Lingholm och den har kommit upp så den blir spännande att få se hur den blir.Den jag har nu är rätt så hög ca 65-70.

Ha det gott

Gunilla

Britt sa...

Hejsan...

Har för någon vecka sedan planterat min första Blå Bersvallmo och jag hoppas den tar sig lika fint som Din gjort. Går beundrande och lite avundsjukt förbi mina grannar som har ett HAV av dessa blå sagoblommor.

Grattis till Din blomma.

MVH

Britt

Galleri MochB sa...

Borde kanske också köpa en rulle (eller två) ;O) För här har vi bara jord ännu, om än den nu är utjämnad...

Ruben sa...

Fantastiskt fin blå färg på Bergvallmon! En studsmatta verkar kul för barnen, och så får de ju motion på köpet, men inte är de vackra i en trädgård! /Ruben

Bea sa...

Hej, hej!
Läste din komm. hos mig och skall förtydliga mig lite om mitt besök i sö. På Stundars och hantverkardagen (så du var inte långt ifrån ...fniss)
Kolla evenemangskalendern om det ordnas ännu en gång i sommar, för det är väldigt trevligt i vacker gammal omgivning och finns ngt för alla åldrar att roas av t o m ett lekfähus för barn!
Rosenträdgården är nära intill som ägs av privatperson. (Mejla mig om du vill veta mer om trädgården!)
Ha det gott! /Bea

Maggi sa...

Hejsan vännen, jo flingsalt...det kanske inte heter så, hihi,men det ser UT som flingor eller iskristaller då...I butiken tror jag du hittar det med namn som gourmetsalt eller så...men flingsalt kallar vi det;) Har det ofta i en skål på bordet så får varochen strö på sin mat om det känns så... Härligt att stö på en tomatsallad, då det blir en liten saltexplossion i munnen när man råkar på en flinga X-). Egentligen tror jag att det blir mindre mängder salt när man använder flingsalt faktiskt. När jag strör det över brödet (eller maten) så smular jag lite sönder de värsta flingorna. Testa med att blanda tex dill och salvia (torkad) med flingsalt och ha det till fisken...gott!!!
Sköna sommardagar till dig! (Jobba inte ihjäl dig i trädgården;)) Kram