Vilken knöl!!!

...sätta Dahlior eller INTE nästa år, det är den stora frågan!
.
Den är ju verkligen en riktig KNÖL! Är det mödan värt att först dra upp dem, tidigt på våren, vattna dem, prata med dem, bära dem ut och in ut och in...för att de ändå ska blir frostbitna i juni, och ser ut som förkolnade stumpar hela sommaren, för att sen KANSKE blomma på hösten några dagar, för att sedan åter igen träffa herr frost?

Frostbiten Dahlia

The Dahlia Impression Famoso

.
Tja...Mot alla oda vet jag att jag återigen faller för knölen nästa år igen ... (vissa kvinnor (inte jag:) har väl benägenheten att bara falla för knölar) ... Jag kommer att dra upp dem, tidigt på våren, vattna dem, prata med dem, bära dem ut och in ut och in...för att de ändå ska blir frostbitna i juni, och ser ut som förkolnade stumpar hela sommaren, för att sen KANSKE blomma på hösten några dagar, för att sedan åter igen träffa herr frost...
.

9 kommentarer

Hannele sa...

Finns väl inget enklare än stoppa dahlioknölar i en papperskasse och plantera dem i kruka nästa vår..

Gunilla sa...

Jag gillar inte att ta upp knölar och vinterförvara dem. Alldelens för bökigt i mitt tycke.
Jag har ett litet stamträd som jag tar upp innan frosten kommer och gräver ned det i jordhögen och täcker det helt med jord. Då klarar det vintern.Men inget annat jag undviker det.

Ha en trevlig helg

Gunilla

Jord under naglarna sa...

Jag har hållit mig ifrån dahlior eftersom det verkar vara mycket jobb, men de är onekligen vackra så jag kan inte lova att vara motståndare för alltid. :)

Ruben sa...

Lycka till med dina knölar!!! ;-) /Ruben

Maggi sa...

Haha, vet du när jag var liten älskade min mamma dahlior - och hade de i mängder! På våren svämmade hela vår veranda över av diverse krukor. Sedan flyttades de ut och skulle skyddas ifall det kom kyliga vårnätter (vem fick hjälpa till måntro???) och samma procedur upprepades på hösten när dahliorna äntligen behagade blomma (och vem hjälpte till att täcka in och annars skydda dessa robusta men ändå så känsliga blommor;))
Och då, som 8-åring lovade jag nåt mej själv som jag faktiskt har hållit...

Men jag tycker faktiskt att de är jättefina blommor - i grannens trädgård!

Kram!

Evelina sa...

Hej, tittar in här för första gången... vilken fin blogg du har..
Jisses, vilken rolig rostig gammal bil med planterad blommor i... Väldigt kul idé.

Kram Evelina

Bea sa...

Ja, samma tanke har funnits hos mig - är den mödan värld den knölen? Så senkommen och till slut den första som frosten skördar.
Dessutom ett otroligt besvär med vinterförvaring, men vi får se ;)
Ha det gott! /Bea

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan!
Härligt du har det här!
Självklart får du låna bilen och länka, kul initiativ.
Ha en härlig helg,
lydia

HelenJ sa...

För att inte tala om att de är mördarsniglarnas favoritföda nummer ett, så om de klarar alla andra strapatser riskerar de ändå att aldrig bli mer än 10 cm höga. Och ändå kämpar jag med dem varenda år....