Det får duga!


I fjol på hösten började jag och min fiskars-spade, gräva och gräva och gräva en grop för min Lönn, i den värsta leran...just därför måste gropen verkligen vara tillräckligt stor. Grävandet tog väl över en vecka.


.

.
Hela denna sommar har jag funderat o funderat hur jag skulle få till den här Lönn-cirkeln. Jag hade ingen som helst idé hur jag skulle "klä" den. Vanlig rundformad mursten var jag inne på ganska länge, men jag var inte helt säker. Jag avskyr nämligen mursten...men jag såg det som det enda alternativet.
.
Då kom jag plötligt på den tanken om man skulle mura små granit stenar, 10*10*10 cm:s stenar.


Sagt och gjort..
För 2 veckor sedan började jobbet. Och det var verkligen inte alls lätt! Det finns ju inte en sten som är lik den andra, så processen var ganska utdragen. Först tog det länge att placera ut och välja rätt sten, för att inte tala om murningen.
.
Jag är ändå lite stolt övar att jag har gjort precis allt själv. Gubben har inte haft ett enda finger med i hela trä-projektet. Jag tycker det är ganska skönt egentligen att man har en karl som inte lägger sig i trädgårdsarbetet förrän man går och ber om hjälp.
.

.

I dag fick jag murningen klart. Jag fyllde ringen med jord och täckbark. Det som är kvar är en krans av granitsten runt hela ringen i höjd med gräsmattan.
.
Då återstår att se om granit-ringen spricker sen av trycket från rötterna. Risken är stor, dessutom kan man väl diskutera om det ens blev snyggt...men för tillfället får det duga...

Ha en trevlig helg alla!
.

5 kommentarer

Bea sa...

Hejsan!
Hurra för dig, som är stark och duktig!! Full av beundran för ditt enorma jobb som du lagt ner. Dessutom blev det mycket vackert. Hmmmm...tror bestämt jag hade bett om hjälp, men visst känns det bra när man gjort det själv!!
Må gott! /Bea

SKOOGSTROLLET sa...

Det är väl klart du ska vara nöjd efter allt slit! Fint blev det ju också. Den där lönnen ser lite mer lagom ut än det flertal lönnar vi har i kanten av tomten. Visst är löven jättevackra, men det blir snabbt sådana massor att ta hand om. För att minska vårarbetet har jag börjat kratta en del redan idag, även om det kommer att se likadant ut imorgon efter all blåst. Jag hoppas verkligen inte att jag fick dig att ångra ditt trädval, för jag gillar verkligen lagom stora lönnar som inte skuggar för mycket. Gräset nedanför får för lite ljus i dagsläget, så det får nog bli en beskärning när tid ges.

Gunilla sa...

Det blev ju riktigt snyggt. Och att du gjorde det alldelens själv gör ju inte saken sämre.

Ha det gott
Gunilla

Sköna uterum sa...

Hej!
Du får vara riktigt nöjd med lönn projektet det blev riktigt bra jag tycker om runda former i trädgården, ett plus för att du gjort de helt själv.
Ha de bra! Maj

Hjärtat Mitt sa...

Men så duktig du är!
Och det blev visst jättefint :)

Var inne och röstade på dig. Du såg ut att ligga bra till.

Nu har jag en del att läsa ifatt.
Var rädd om dig.
Kram Mari