Skräddarsnickrad


Föregående sommar snickrade jag ihop en trälåda, skräddarsnickrad för att passa tetra pak mjölkburkar. Den rymmer 11 burkar på rad och passar perfekt mitt fönster vid köksingången. Den tjänar sitt syfte rätt bra. Den tar minimalt med utrymme, eftersom den är lång-smal, måttat efter mitt fönster i hallen. Den är lätt att bära ut och in...


Jag är i startgroparna...snart är det jordning av frön som gäller! Jag som tänkte avstå från frösådder, har ovanligt mycket frön att jordsätta i år...hm...vad nu det kan bero på...ingen aning...får väl skylla på kaoslagen!


Snickarglädje


6 kommentarer

Saila sa...

Oj vad fint! Riktigt bra idé. RIKTIGT bra idé!
jag vet vad du menar... jag har också tillräckligt med frön, ännu köper jag mera varje år. Måste ha det, och det, och... :-D
Lyckliga sådd!

intopii sa...

Ai, miten hieno laatikko! Oletpa ollut kätevä, ja oivaltava. Kyllä tuohon kelpaa kylvöastioita sijoittaa.

Hyviä kylvöjä! Minä täällä jo koulin hyvää vauhtia (olen ollut vähän malttamaton kylvöjeni kanssa).

Så Vitt Jag Vet sa...

Hej ! Ser nu att du bor i Öster botten.. En liten väg till Borgå. Ja det var just den affären som du skrev som finns i Borgå. Har sett sådana dekorationer där och själv funderat till vad man kunde använda dem till.. Vi har ett tegelhus :(... Kostar ca 10 € och är färdigt vita...
Ha det bra !
Kraam
Sanne

Skogsdoft & havsbris sa...

Vad fiffigt med en sån låda! Något som tål att tänkas på och lägga på minnet. Tack för tipset! Det är alltid ett problem var jag ska få rum för mina plantor, fönstren med det bästa ljuset brukar bli proppfulla och särskilt när plantorna växt till sig blir det VÄLDIGT trångt.
Det är ju så roligt att så frön och se det spira i burkarna! Än så länge har jag själv bara sått tomater och paprika, men jag ska nog peta ner ett och annat i blomväg också. Det är frestande att gå förbi ställningarna med fröpåsar, oftast är det någon påse som slinker med... Det finns ju så mycket fint man vill prova!
Ha en fin fortsättning på veckan!

idegumman sa...

Helt toppen att höra (fast konstigt) att du inte skulle fröså??? och ändå gör det!! Jag har flera år lovat mig själv att aldrig försöka mig på tomater åtminstone. Gissa vad jag har lyckats få ner i jorden... tomatfrön!! Det är sånt man får skylla på vårsolen och värmen och det ljuvliga som kommer fram under snön och som får en att fantisera och planera!! Man mår så bra av det! Lycka till!

David sa...

That is a very nice design. I made one, but it did not work very well. I think I might try your design.
David/ Tropical Texana/ Houston