XXI Fullbordan

  

 

De är så vackra, dessa Tarot-kort av  Osho Zen.  Ibland när jag har en stund för mig själv plockar jag fram dem, kanske bara för att hålla dem i handen en stund. De skänker mig ro i sinnet. De som tror att de är spåkort, har totalt fel. Åtminstone den här Tarotkortleken ger inga förutsägelser för framtiden, utan enbart visa råd och tankeställare för nuet. Det är en utmaning att tolka dem, men jag tror att man mycket ska lita på intuitionen.

Nåväl, jag lade en rad, baserad på en fråga om den kommande trädgårdssäsongen.

 

Det blev en intressant kortrad, och alla kort hör så tydligt samman så att det är skrämmande.

 

♥Det första kortet är ur stora Arkanen, “XXI Completion” (Fullbordan). Kortet Fullbordan syftar på att mänskligheten strävar efter fullbordan, annars skulle inte existensen utvecklas. Men fullbordan har ingen brådska, och där har vi kortets syfte, tror jag. Jag har bråttom med min trädgård. I senaste inlägget skryter jag hur snabbt  vi byggt upp vår trädgård. Men fullbordan har ingen brådska.

 

♥Det andra kortet är, 8 i Mynt “Ordinariness” (Vara vanlig). Kortet syfter på att se skönheten i allt, inte göra nånting för att det är en plikt eller ett “måste”, utan för att det är en gläjde att göra det. Släpp alla måsten, hur ofta har vi inte hört det? Gör inget du inte vill. Vill du inte ränsa ogräs, så gör det inte.  Njut av trädgården, och se skönheten i det vanliga.

 

♥Det tredje kortet, 8 i Eld “Traveling” (Resande). Detta kort syftar på att det är själva resan som är viktig, inte slumålet. Så varför stressa för att få trädgården färdig. Fullbordan har ingen brådska. Det är meningen att du ska hinne se skönheten I din trädgård innan du nått ditt mål.

 

Såja,  3 kort och 3 visdomar som flätats samman. Tolkar jag alla kort tillsammans, betyder det alltså att jag helt enkelt borde njuta mera i min trädgård och inte stressa som jag gjord hittils.

 

© www.MinEden.com

3 kommentarer

ruusutarha.blogspot.fi sa...

Osho-kort har jag inte, men andra. Läser ofta för folk, men inte kan läse för mig själv. Om jag försöker, det ser bara tomt ut. Men om de andra, så kommer många frågor framför och jag tittar på bilderna och hittar altid nya detaljer av de.
Konstigt!

Men ja visst! Att spåva är de inte för. Att hitta nya väger, nya utsikter...det är dem för.

Susie på Stjärnarve... sa...

Gillar tolkningarna du gjort av korten! Precis så vill man ju egentligen ha det eller vara. Tyvärr känner jag att tiden rinner ifrån mig (tiden går faktiskt fortare ju äldre man blir) och jag kan inte längre tänka att det kan jag göra om 3-4 år. Jag måste göra saker och ting NU och det måste bli klart STRAX!!

cia moisio sa...

"Fråga inte de döda för de levande"

H. Cia