Lugnet efter stormen

Rosa "Polareis"
Det var en kanon dag under Öppna Trädgårds-dagen, i går, hos mig. Jag känner mig ödmjuk inför alla härliga kommentarer och feedback som jag fick under dagens lopp. Ibland måste man strunta i "Jantelagen" (förklaring här), och faktiskt tro att man har varit jäkla bra. Efter en dag med över 400 besökare och 2 journalist-par, är det tid att varva ner. Tänka. Begrunda. Vara tacksam. I dag är det lugnet efter stormen. I dag är det SEMESTER...mmmm....måste riktigt smaka på ordet...

Helminukkajäkkärä, Anaphalis margaritacea, Pärleternell
Många var nyfikna över en växt. Min Pärleternell (Helminukkajäkkärä, Anaphalis margaritacea) . Den har jag invid rosen "New Dawn". Vid humlan, i bilden ovan, ser ni den. Den har dock inte ännu slagit ut sina blommor. Blommorna blir pappersaktiga mot slutet av sommaren, och det går bra att torka dem.

Rosa Polareis

En till klar favorit i går, var min härliga stora rosbuske, med sina nickande blyga rosa-vita blommor. Den heter Rosa "Polareis". Tja, Wunderbar är ordet för denna. Den klarar regn mycket bra! Tänk ändå på att den har monster-taggar...ni har inte sett rostaggar innan ni sett denna ros, det kan jag lova!

Kom ihåg att jag har en till Öppenträdgårds-dag den 19.8. Kanske vi ses då igen??

3 kommentarer

Leena K sa...

Helminukkajäkkärä on suosikkinimeni puutarhakasvien joukossa. Minullakin kasvaa sitä.

Petra Nordlund sa...

Var och besökte din fina trädgård, och man blev riktigt inspirerad...så det är bara att suga åt sig av allt beröm!

Spirande grönt - sa...

Låter som en bra trädgårdsstorm:)
Ljuvliga bilder!

Ha en finfin vecka,
Rebecca