Vi ses Hannu Sarenström...Nykarleby arbis har Hannu Sarenström som gäst föreläsare nu i vår...Det blir förzta parkett för mig tack! Vi ses Hannu!


bild lånad från Nykarleby Arbis hemsida

 
Nya trädgårdsvisioner, med Hannu Sarenström
 
 
Hannu Sarenström, känd från SVTs Gröna rum, berättar om nya trädgårdsvisioner. Sarenström talar om trädgården som en kreativ verkstad där du kan njuta av både nyplantering, det som blommar och även av att pröva göra om det som aldrig blev. Du får lära dig om olika växtkombinationer och växtsystem med långlivade rabatter som blommar så länge som möjligt.

Sarenström använder naturen som inspirationskälla i trädgården och söker naturens självklara lätthet för att sen översätta det till kulturväxter i trädgården. Sarenström säger att det skall kännas härligt att komma hem till sin trädgård och trivs i sin miljö. Han har arbetat fram rabatter som ger minimalt med arbete, men maximalt av blomning och njutning.

Föreläsningen startar kl 18.30 men vi bjuder på kaffe/te/saft och tilltugg från kl 17.30. Personer under 18 år inträde 10 euro.
 
 
Anmälan här: Nykarleby Arbis© www.MinEden.com


9 kommentarer

Susie på Stjärnarve... sa...

Oj, vad jag är avundsjuk! Skulle också gärna vilja vara med på ett föredrag av Hannu!!
GOTT NYTT ÅR
Susie

Bea sa...

Fniss.. och jag bänkar mig bredvid ;)
Gott Nytt år 2014 /bea

Anonym sa...

Wow, that's what I was seeking for, what a stuff! present here at this
web site, thanks admin of this web page.

Feel free to surf to my web page - sao han

Susanna sa...

Googlade efter trädgårdsinspiration och råkade hamna hit. Oj jestas vilken inspiration!!! Vilken underbart fint blogg! Ser att du bor i Jeppis, är själv från Nykarleby så jag har också anmält mig på föreläsningen med Hannu. Får jag fråga vilken kamera och vilka objektiv du använder? Fotar själv också mycket i min egen trädgård, därför frågan ;). Mvh, Susanna

♥Min Eden♥ sa...

Susanna, Va roligt att du hittat hit :) Jag fotar med en Canona EOS 600D, och ett fast 50mm 1.8 objektiv. Jag zoomar med fötterna :) Det är ett väldigt billigt objektiv med super bra. För macrobilder använder jag Close-up linser som funker som förstoringsglas. Man skruvar bara på dem på objektivet. Jag köpte på nätet. De jag köpte var +1, +2, +4, och +10. Det jag använder mest är +4. De kostade runt 10€...Har du någon blogg ännu? "Knuff till mig" på Hannu-föreläsningen om du känner igen mig :) H. Nina

Susanna sa...

Nej, har ingen blogg. Ja jag kan ju försöka knuffa till men tror inte det lyckas med mitt ansiktsminne ;). Tack för infon om kameran. Har själv en likadan med samma objektiv men tyckte du hade fått så fint ljus på bilderna. Kanske du efterbehandlar lite också? Helt ok såklart, bara intresserad och inspirerad av dig!:)Köpte nyss tamrons macroobjektiv så jag ser framemot att testa det på riktigt nästa sommar. Har också en närbildslins som jag fotade med senaste sommar men det hade ju sina begränsningar även om det blev över förväntan mot vad jag trodde. Ha det gott! H. Susanna

♥Min Eden♥ sa...

Hallo Susanna, Jo det blir nog en hel del efterbehandling av fotona, vilket tar en himla tid...men roligt också givetvis!

Gunilla Teckenberg sa...

Hej! Såg ordet Nykarleby och blev nyfiken. Är född och uppvuxen i den lilla staden men bor sedan länge i Eskilstuna Sverige.

Trädgård är det stora intresset numera så det var roligt att hitta en blogg om trädgård från min hembygd.

Vänliga hälsningar

Gunilla

♥Min Eden♥ sa...

Gunilla, va roligt du hittade hit. Jag är själv uppvuxen i Jeppo, men vi har bott här i Jakobstad i 10 år snart.