Videkorg flätning

Jag brukar försöka fläta en korg varje vår, för att inte glömma hur man gör. Fast egentligen borde jag fläta 10 korgar/år för att finslipa tekniken. Nu blir det flätat en korg varje år, som nätt och jämn håller måttet för en videkorg. Nåja, mina korgar må vara fula och ojämna men de är otroligt hållbara. Jag har ännu kvar min första korg jag flätade på en arbis kurs i Vasa, och den är fortfarande lika fin, enligt mig i allafalll...
Thadaa...årets korg! Jag har aldrig flätat en så stor korg. Jag är nöjd!


Proceduren börjar så här:

Här har vi det skede i flätningen som är mest kritisk. Du borde helst ha 2 par händer, 1 som flätar och 1 som håller fast det som är flätat. Innan du hinner reagera kan det låta "swichhhh....", och du har dina kvistar utspridda inom en 10 meters radie runt dig. Mindre kul. När det händer orkar du sällan börja om. SÅ det gäller att hålla tungan rätt i mun i detta skede.

Som ni ser är voven även ansvarig för kvalitetskontrollen. Undrar om jag blev godkänd...?Nu börjar det roliga...Ni märker jag har en hund som gärna vill vara med när det händer och gärna även står i centrum.Inga kommentarer