Gräs med tjära smak

Hade inbokat en tid hos min naprapat direkt från morgonen. Efter behandlingen poängterade han att det blir inget arbete i trädgården idag. Idag ska jag bara dricka mycket vatten, lata mig och ta det lugnt. 

Jag undrade i mitt stilla sinne hur han kunde veta att jag är lite av en nörd när det gäller odling. Nåväl, jag svarade honom svävande med ett "hm", och "jag ska försöka". Naprapaten svarade skrattande med att, "..ja, det där lät ju inte alls lovande...". 

Likväl hittade jag mig själv, lite senare,  ifärd med att tjära in brunnslocket. Tungt och kladdigt var det, och krävde styrketag... Vad lär vi oss av det?

Gräset, som jag "byggt in"  i stenarna framför brunnslocket är Vårälväxing, Sesleria heuffleriana, årets perenn 2014. Jag hamnade att frisera om den. Katten gillar att mumsa på den, och jag tror inte han skulle uppskatta gräs, med smak av tjära, eller?Inga kommentarer