Gammalt, nytt och lite blått!

Här är mitt fynd från gammaldagstorg i lördags. En rostig charmig gammal plåtkanna. Den får stå på trappan o önska gästerna välkommen.
.


.................allium
.
Min nyaste ros heter Rosa "Prairie Joy". Litet tips: gå och shoppa rosor efter regn, då ser man hur vattentåliga de är. Den här såg hur fräsh ut som helst efter några dagars småregnande. Så här stod det på "bruksanvisningen":
ruusu
Rosa, dubbel, kompakt växande. Denna fantastiska ros introd. 1990. Vackert, friskt bladverk, som även besvärliga somrar ståtar med friska, fräscha gröna blad. Mycket vacker ros lämplig även som häck. Rosen blir 1-1,5 meter hög med en rundad form. Blommar rikligast i juni-juli med sparsammare blomning under resten av sommaren. Blommorna är djuprosa och 7 cm i diameter. Utomordentligt bra resistens mot gråmögel och svartfläcksjuka. Mycket vinterhärdig. Zon V.
.
Den tog vi, sa polisen!
.
Rosa Prairie Joy Rosa Prairie Joy Rosa Prairie Joy

Den är faktiskt jätte vacker, och ser ut som en ros ska se ut :)
.

pihakivi
Vårt arbete att sätta marksten framskrider. Saken är den att vi kan inte lägga gräs förrän vi har en viss del plattlagt...och nu börjar den delen vara klar. I går beställde jag 150 kvadrat gräs från "gräsbutiken". Det blir till och rulla gräs på lördag om det vill sig väl...jippiiiii!
Vi har sett fram emot att kunna känna gräset under fötterna nu i flera år, så här har vi inte tålamod att vänta på att grässtråna ska växa till sig. Det får svida en gång i plånboken istället...nåja dyrt o dyrt...inte var det så värst dyrt heller...det är bara positivt med gräs på rulle!
.
.

8 kommentarer

Jord under naglarna sa...

Vilken mysig och fin kanna!
Nu ser man inte så mycket på bilderna över stenläggningen, men det man ser ser det jättesnyggt ut!
Jag har flyttat min blogg och du är hjärtligt välkommen dit!

Hannele sa...

Så fint det kommeer att bli,
vattenkannor gillar jag.

Bea sa...

Snygg kanna du fyndat, den hade gärna fått stå på min trappa också ;)
Såna blir det aldrig för många av.
Så vacker stensättning och vilket jobb med mönstret och beräkningarna - beundransvärt! Förstår att gräs är efterlängtat om ni levt på "jord" ett tag...fniss...det lät roligt, men du förstår väl...

Klart att du får "samla" även på mitt planteringsbord :)
Ha det gott! /Bea

Galleri MochB sa...

Vi får nog tålamodigt vänta på grässtråna ;O) Snyggt med stenarna på plats!

Jullan sa...

Jättefin kanna! Zink är otroligt vackert i trädgården.Det blir säkert jättefint när allt blir klart! Vi har ju ett gammalt hus och här fanns en hel del gammalt "skräp", även zink som vi har tagit tillvara på.
Ha en bra dag! Juliane

Gunilla sa...

Hej igen.
Tack för titten. Jag har slut på semestern nu så nu börjar jobbet på Måndag men först en sväng in till Umeå på Nolia. Där skall jag kolla på trädgårdsavdelningen så klart.
Vilken fin kanna den skulle nog vilja bo hos mig ochså. Jag köpte en vattenkanna på ett loppis i sommar och jag fick även tag i en fin tvättbalja i zink.
Visst är det kul med gamla grejor som passar ens trädgård.Jag går in till dig och får lite tips.
Ha det gott

Gunilla

Hjärtat Mitt sa...

Vilken snygg vattenkanna!
Rosen var inte dum den heller.
Det ska bli spännande att få se när ni är klara. Smygtitten ser ju verkligen lovande ut. Måste vara skönt att ha kommit så långt i alla fall.
Härliga trädgårdar du har besökt. Alltid är det något som ger en inspiration.

Kram Mari

Maggi sa...

Samma sak här. En gång färdig gräsmatta, alltid färdig gräsmatta! Stenläggningen ser ut att bli jättefin!!! Och vilken fin ros - gör att jag börjar längta hem till mina rosor så småningom...Härlig kanna också:)!!!