Kärlek i örtbad...

...eller kärleksört i bad...

Min Herbstfreud ligger i vattenbad inför höstens föröknings-plantering. I ock för sig behövs egentligen inte något vattenbad för att de ska rota sig. Jag brukar kapa dem rakt av och ner i jorden, året därpå har de blommat. Men...jag tyckte de kunde fungera som stilleben i år.

Herbstfreud

Jag är helt såld på rosen Morden Centennial. Vilken blomning, vilken fägring, vilket roshav! Om ni tittar ner på inlägget från 4 juli och denna bild som är tagen 12:e juli. Det är samma ros i mitten, fortfarande efter x-antal regn, lika vacker. Här har vi en ros som tål vatten, big time!


Synd bara att denna ros doftar NADA...annars vore den en 10+ poängare.

Morden Centennial, bilden är ej arrangerad :)

Morden bjuder på ett helt wunderbart rosskådespel, den bara fortsätter blomma blomma blomma blomma... och blomma ... blomma.... rosen

5 kommentarer

Hanna sa...

Oj så vackert rosor!

Galleri MochB sa...

Ja den skall jag snatta av mamma när jag åker dit idag och kanske den också får fungera som stilleben inför planteringen :O) Vackert!

Jullan sa...

Vilken fantastisk fin sida du har! Kul att hitta hit! Har bläddrat runt lite hos dig, kul med planteringsborden. Nu fick jag massor med tips! Jag lägger till din länk på min sida! Titta gärna in hos mig om du har lust...
Bästa hälsningar Juliane

Bea sa...

Jaha...den rosen skall också bli min! Rosor som tål lite är väl att föredra, än de som slokar och är missfärgade efter första regnet :)

Var det inte så (kommer jag på nu!),att du frågade mig om den vita Jungfrurosen...den tål nämligen inte regn! Lite synd, för den är vacker!
Trevlig helg! /Bea

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園