Hypertufa...

...går det att äta?
.
Jag ramlade över det här ordet i misstag då, jag googlade efter cement "prydnader" i trädgården. Det här är ett ord som varje trädgårdsintresserad behöver veta vad det betyder, för det verkar som om alla andra vet vad det betyder utom jag :)
.
Hoppsan, bör fixas...leta leta leta googlagooglagoogla....och ju mer man letar desto intressantare blir det. Det här var något som definitivt passar mig, och framför allt, passar stilen i min (blivande) trädgård.

Hypertufa
Bilden har jag fått låna av Plum Run Creek

.
Hypertufa är en "snällare" variant för växterna, än enbart cement. Man blandar in torv så ytan blir sådär härligt luftig. Med tiden kan det lätt börja växa mossa i sprickorna. I like!!! Det blir perfekt att laga nåt till min Japanska hörna.
.
Återkommer med "recept" senare, jag behöver förkovra mig i ämnet innan jag uttalar mig!
Hupertufa hypertufa hupertyfa hypertufia

9 kommentarer

HelenJ sa...

Det här låter intressant, jag vill gärna veta mera!
/Helen

Gunilla sa...

Ja det blir verkligen naturtroget när man använder det. Inte så stelt som cement och krukorna blir lättare. Jag har inte gjort något av hypertufa själv bara vanlig cement. Men jag skall nog prova till sommaren att göra ett tråg. Man kan även använda siktad torvmull, det kan man nog fixa själv om man köper solmull och försöker rensa bort de stora bitarna.Eller det kanske finns färdigt att köpa.
Ha en bra dag

Gunilla

Plumruncreek ♥ sa...

Hi!
I love your blog. I the hypertufia was fun to make. I used a plastic container as a form. I've made several and they have survived several harsh winters without cracking.
Tip:You're not supposed to plant them right away because the residue from the fresh cement might kill your plants. So if you have a very expensive alpine plant I wouldn't risk planting right away.

Gunilla sa...

Hej

Busken är en vingad benved. Jag planterade den för den fina höstfären. Den är mörktgrön på sommaren och får små gulaktiga blomliknande hängen .Jag har nog någon fler bild men jag vet inte om jag kan lägga ut den. Datorn som jag i vanliga fall använder är trasig, men jag skall kolla.

Ha det gott
Gunilla

Annika Christensen sa...

Har alltid velat göra sådana men aldrig blivit färdig.
Men nu kanske det kan bli när du inspirerar.
Fick du tag på tidningen?
Ha det gott
Annika

Njut i din trädgård sa...

Wow, du har lärt mig nåt nytt! Superkul!

Malin - I min trädgård sa...

Spännande! Nu har jag antagit utmaningen... :).

Kram M

Bea sa...

Hej, hej!
Tack för titten hos mig! Vilken tur, för då hittar jag en trevlig blogg hos dig.
Hypertufa har jag inte prövat på, men nog vanlig betong, kanske man borde försöka testa. Det kunde vara snyggt med en plantering med taklökar i tråget.
Hit kommer jag tillbaka :)
Ha det så bra tills dess! / bea

Minne sa...

Hej! Så roligt att du hittade till mig så att jag kunde hitta din fina blogg. Du får gärna låna bilder på mitt planteringsbord/hörna om du länkar. Det finns fler bilder på det i maj 2007 om du inte sett det. Hit kommer jag gärna igen. Du visar mycket fint och jag är avundsjuk på din underbara trästege.Ha en skön helg