Skatan avoimet pihat, osa 2

Idag vaknar vi upp till en reeegnig lördagsmorgon. Verkligen synd, eftersom vi har gammaldagstorg här i Jakobstad. En otroligt populär tillställning. Alla försäljare ska ha kläder som liknar kläder från förr, helst även de som besöker markanden ... Dessutom får inga ny-moderna saker säljas, endast hantverk och allt gammalt, så letar man efter en Tuppeware "chippo" här så har man defintivt kommit till fel marknad :)

Synd med vädret bara...jag tror jag får ge mig till tåls till Juthbackamarknaden istället.

Ok, men här kommer del 2 av gårdagens inlägg. Öppna gårdar i Skata!


De små nätta trähusen är faktiskt nostalgiska, men om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag skulle vilja bo här. Gårdarna är nog för små för mig... jag tycker ju redan jag har för litet. Jag skulle ju gärna vilja ha rum för bärbuskar, jordgubbar, persilja och "pääärolandi"!!!!
.

.
Ett kärrhjul, skulle jag kunna försöka leta efter, faktiskt. Vi hade en hästkärra hemma, men den har förenats med naturen...ruttnat sönder.
.

.
Fina detaljer!

...lätt och tillverka, och snyggt, skulle passa hos mig!
.

Snygg trätrappa, skulle också passa hos oss...

Tegelkällaren med en snygg gammal dörr skulle jag också kunna tänka mig. En tegelvägg och en gammaldörr i ett hörn av trädgården, som inte alls är en källare, bara ser ut som en :)


Gulligt värre....
I
Aspegrens trädgård såg jag denhär fina trätrappan. Jag har lite drömt att tillverka en mjölkbrygga invid vägen, denhär trappan satte fart på ideérna. Rosenbågen såg ut som om det stod mitt namn på den.
.

.
Och sist men inte minst den vackraste trädgården av dem alla :) eller så inte, dethär är ju min egen min eden, "avstjälpningsplatsen"... Kanske man blickar tillbaka nån dag och tänker att... "ja vi var nog som lyckligast på den tiden vi höll på och kämpade med trädgården" ...
.
Det var den nostalgitrippen det!
jaakon päivät

6 kommentarer

Hanna sa...

Oioioi, kaunista!!!
åh, önskar jag hade varit där just då, när det va öppna trädgårdar :P
Mera mera...har du fler kort, hehe?

Ha d gott!
kram Hanna

Sirkka sa...

Voi ja oi kuinka kauniita kuvia oletkaan ottanut, pidän kaikesta näkemisestäni...

kiitos sinulle paljon kauniista sanoistasi, itse tulen nyt vasta kommentoimaan...kun tuo pikku vipeltäjä tahtoo viedä kaiken aikani!

Oikei ihanaa ja hyvää mieltä sinulle nautitaan kesästä!

Hannele på Hisingen sa...

Kul pynt.

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Kul med öppna trädgårdar. Man får alltid inspiration och många tips.
Ha det gott
Birgitta

Bea sa...

Hejsan!
Visst blev det jeppis i lördags ;) med torghandel m.m. MEN...Skata och trädgårdar - ingen skyltning (?) där, vad jag såg i alla fall?! Hade gärna tittat om man visste var man kunde kika in :)
Kul med trevliga stilleben eller blickfång i trädgårdar och det är ju det som är lite nött och slitet som ger en viss charm (enligt mitt tycke). Ståtliga madonnor i trädgården och andra fina monument är inget för mig, men i rätt miljö är de säkert vackra.
Ha det bra! / Bea

Maggi sa...

Härligt!!! Men hemma är ändå alltid nog bäst:) Och just som du sa, man minns nog alltid det där "stökiga" ändå med vemod och glädje! Numera kan jag skratta gott åt minnet när ungen min ramlade i en enorm målburk under byggtiden...men just DÅ var det inte såååå muntert:). Ha de gott!