Juthbacka Marknad

Det här är en marknad man inte kan beskriva utan den måste upplevas. Finlands största loppis i grannstaden Nykarleby, idag, med ca 800 försäljare på senaste marknad och ca 30.000 besökare. Loppiset öppnas officiellt kl 16, men de som inte infinner sig tidigt på förmiddagen har redan missat det bästa. Loppiset håller på 24 timmar, dvs hela natten till i morgon kväll. Jag var där ca 13.30 och då var det full rulle.


Det jag först och främst letade efter var en träkälke, och var ska man inte fynda det om inte på denna marknad….

Juthbackan markkinat uusikaarlepyy Juthbacka marknad Nykarleby

Juthbackamarknad Juthbackanmarkkinat

Juthbakan markkinat Juthbakanmarkkinat

 

Tja, det var årets fynd. Tur att man hade långt till bilen annars hade det blivit mycket mer! Med kälken under armen och resten någonstans på kroppen, släpade jag allt ca 1½ km…tur man är stark i armarna :)

-Jutbackan markkinat

10 kommentarer

Annelie sa...

Hade jag bott närmre hade jag varit där omgående.
Gud vad kul det låter.
Himla skoj att du fick tag på kälken. Ska den vara till prydnad eller användas tro?

Trevlig Helg!

Lotta sa...

Det låter som en helt fantastisk tillställning... och hela natten också. Måste vara hur kul som helst. Åh, jag känner hur det dallrar till i 'loppisnerven' när jag ser dina bilder. Jättefina fynd du har gjort.

Unknown sa...

Kära nån! Vilken marknad! Dina fynd är fantastiska. Ser fram emot att få se dem på dina vackra foton i vinter:)
Ha det gott,
Charlotta

Bea sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bea sa...

Hejsan!
Javisst, blev det ett marknadsbesök igår kväll och "grävde" febrilt i utbudet ...! Vilken trängsel och massor av gamla ting, ännu mer än tidigare år :)
Vad är det som gör denna marknad såååå omåttligt populär och välbesökt!?

Av ngn underlig anledning blev jag "mätt" på allt och orkade till slut inte ens vända ögonen till borden och högarna av skrot!! Men, säkert är jag där igen nästa år(om jag inte har jobb-helg).
Vilken fin vattenkanna och mysiga ting du fyndat!

Ovanligt lite "fastnade" i mina händer i år, mera om det senare på min sida.

Ha ett trevligt veckoslut! /Bea

PS Det var jag som raderat komm. (språkgroda)!

Susie på Stjärnarve... sa...

Tyckte att jag var på en jätteloppis förra lördagen, men den var ju ingenting mot den här! Sen blev man ju väldigt nyfiken på vad du ska ha kälken till!?
Det jag fick med mig hem från loppisen var en modern oljetavla för 45:-, en signerad liten modern glasvas för 5:- och så fick gubben med sig en hel papperskasse med gamla singelskivor från 50-talet för 40:- (han är samlare). Så man kan säga att dom timmar vi var där var extremt lyckade!

Gela sa...

Ååå där har jag varit en gång för många år sen. Låter som om du hade en toppen fin dag. Ha det gott/Gela

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej! Vad fint att du satt in ett foto av dig så man vet hur du ser ut, fast det anande jag ju redan från mässan, du vet:-)

Loppis ja... nu har jag väl varit på loppis ett tiotal gånger i sommar, vilket är mer än i hela resten av mitt liv... Man kan säga att ja har ett nytt liv... Eller Före och Efter;-)

Jag ser framför mig att du kommer att göra de mest fantastiska inlägg till vintern med din kälke!! Jag har en fin barnspark som jag ska "jobba med" då, om jag inte får tag på en kälke också...

Ha det fint!! Hillevi
(Strax på väg till loppis igen..)

Galleri MochB sa...

Vi var där först lördagmorgon, men kanske lika bra man inte vet vad man missar ;O) En hel del smått & gott hade vi iallafall med oss hem. Finfina fynd du hittade!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Var på auktion i sommar och föll också för en kälke. Hade gärna haft den vid trappan i vinter. Synd att de mest var skräp på den auktionen. Vi orkade inte vänta ut kälken.
Vilka härliga loppisfynd du gjort.
Ha det gott
Birgitta