Stilleben i trädgården № 1

Utan stilleben skulle min trädgård vara utan själ, utan röd linje, utan identitet…Alla i familjen är ju inte lika förtjusta i dessa stilleben som verkar krylla på dessa 1000 kvadrat. Konstigt nog har väl alla inblandade funnit sig i att mamma har liggandes en massa konstiga prylar som är absolut “Rör ej”!

old rusted bycycle Gammal cykel

gamla fönster old window

vattenkran hönsnäthuva


Gamla cykeln är med för tredje året i rad. I år har det vuxit prydnadssmultron på pappas gamla konfirmations cykel. Gamla fönster är ju charmiga. Ännu till när det här fönstret är från hemgården innan renoveringen för över 30 år sedan. Vattenkranen är också den från min hemgård. Den är enbart ett stilleben, och är alltså en låtsas-vattenkran vid mitt planteringsbord. Hönsnät-kuporna är från Blossom.

12 kommentarer

Bea sa...

Vackra stilleben - gillar!
Kram /Bea

Stina sa...

Vackert!! Det är mycket roligare när det syns att man bor i trädgården också och inte bra i huset. Försöker också ha stilleben - men min dotter har INTE fattat det här med att inte röra...

Saila sa...

Sinulla onkin silmää kauniille asioille ja yhdistelylle! Ihania vanhoja ja uusia aarteita :-)

Lotta sa...

Jättefint! Önskar jag hade din talang att fixa vackra arrangemang. Har en vacker kran liggande som jag inte vet vad jag ska göra med. I mina ögon har den inget värde om den inte fungerar. Har inte fattat att värdet kan ligga i att bara vara vacker. Tackar för tipset.

Annelie sa...

Men jag gillar dina stilleben.
Har samma problem i min familj. Ibland har jag blivit helt förvånad när min man nån gång har frågat om vi kan ställa undan eller sälja någon av mina skatter som jag tycker är så himla mysig eller snygg. Va? Tycker du inte om den? Då kan han tycka att det ser plottrigt ut, eller det ser billigt ut, eller för feminint, eller passar inte våran stil...
Hmpf!
Stå på dig!

Jord under naglarna sa...

Vackert!

Gunilla sa...

Hönsnätsburen den skulle jag vilja ha. Behöver något att markera vart en planta finns som vissnar ned sedan den blommat.

Riktigt snygga stilleben.
Tack för ideerna.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Helena, The Swenglish Home sa...

Mums så snyggt du gör! Dina stilleben är superfina och snyggt fotade, och dina "rekvisita"-bilder tidigare bjuder på fler mummiga saker! Och så fick jag lära mig ett finlandssvenskt ord på kuppen: bonga! ;-D

Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home

Isas Trädgård sa...

Underbara stilleben ... gillar cykeln med den rostiga kannan skarpt !

Du har en underbar blogg .. helt i min stil !!
Ha det så gott !
/Isa

Monica fra Koseleg sa...

Jeg er så enig med deg! Det er de vakre stillebenene som sammen med blomstene gir hagen sjel og gjør den levende- gjør den til en trivelig plass å oppholde seg! Og jeg må si at du får til dette med glans! Kjempekoselige bilder du viser her!

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är klart att man måste ha några "stilleben" - eller "humoristiska knasgrejor" som jag kallar mina.
Fast jag är nog ganska återhållsam,det får inte blir FÖR många saker då blir det bara plottrigt.

Annika Christensen sa...

Underbara foton du bjuder på.
Härligt känsla idem.
Annika