Drömmen om en trädgård

Min dröm har alltid varit en stor och lummig trädgård. En helt egen ”Engelsk Cottege Garden” med ett orangerie, många rosor, pioner och mormors växter, äppel- och körsbärsträd.
Min trädgårdsdröm började i tidig ålder. Min första inspirationskälla var min mormor. Hon var en kortvuxen, envis och charmig kvinna med en stor passion för trädgård. Hon levde för trädgården och det var nog den som gjorde att hon levde ett långt och friskt liv. Jag hyste stor respekt och beundran över min mormor och hennes passion för blommor och trädgård. Redan då stod det klart att jag någongång skulle äga en trädgård.

Nu har jag en liten trädgård, den är inte stor, och den är ännu inte lummig, ej heller har jag ett orangeri, men den ger mig enormt mycket glädje hela året. Den är min ögonsten. Min medicin för själen. Min plats där kreativiteten kan flöda. En plats för rekreation.

Jag är så glad över min lilla täppa, speciellt när man blir medveten om hur bräckligt och lätt förgängligt allt är. Japan finns väl i allas våra tankar. En trevlig lördagkväll önskar jag alla!


10 kommentarer

Bea sa...

Du kommer säkert att få en stor lummig trädgård med tiden och vilken fin förebild du haft, en trädgårdsintresserad mormor :)

Ljuvliga bilder du bjuder på.

Kram /Bea

Lotta 8`) sa...

Hej där själv :) Idag har jag väldigt mycket "egen-tid" då jag är ensam hemma och gör vad jag vill, när jag vill, så jag skall "blogga hela natten" :) Nä, det var att ta i men jag läser ikapp mig, njuter av allas vårbilder (på ett eller annat sätt är det vår med sol, tö, krokus m.m.)

Du har med mina referenser, en stor trädgård :) En vacker sådan ser jag på dina bilder. Jag har en liten täppa, som en större radhusträdgård men den är min! Där huserar jag själv (nästan i alla fall) och jag ser fram mot ett nytt trädgårdsår och allt som hör till, allt från sköna grillkvällar till jordiga knä :)
Ha det gott, kram :)

Anna Vattenkanna sa...

Dröm på! Det är det allra härligaste med ens egen trädgård - liten eller stor - att man kan planera, fantisera, drömma...

Det är ju själva resan som är rolig och trädgården är ju jättebra för den blir aldrig klar och man kommer aldrig fram till "målet"!

Kram Anna Vattenkanna

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så fina ord. Visst betyder trädgården mycket för själen - och det är ju inte bara resultatet utan även vägen dit som är värdefull.
Allt gott
Eva

Skogsdoft & havsbris sa...

Ja, vem skulle inte vilja ha en riktig cottage garden i engelsk stil, det vore ju rena drömmen... Du är i alla fall på väldigt god väg med din trädgård, den är redan så fin! Mitt trädgårdsintresse vaknade någon gång i tonåren, och många, många år var det mina föräldrars trädgård jag hjälpte till i. Sen hade fick jag en egen balkong där jag varje sommar skapade en blommande oas - kan med gott samvete säga att INGEN annan i husen där jag bodde satsade lika mycket på sin balkong (om ALLS!) som jag! :D Den totala lyckan var när jag fick en alldeles egen trädgård, det som jag så länge drömt om att en gång få. Vilken lycka det är att ha en alldeles egen täppa att förvandla till sitt alldeles egna eden! :)
Skön söndag önskar jag dig från grannstaden där jag varit på besök i helgen! :)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Ja,jag har också känt av en stor Världs-Melankoli den gångna veckan. Jag är oftast väldigt nöjd och glad med allt vad lvet gett mig, men det blir ännu mer uppenbart hur futtigt det är att klaga över småsaker i livet när döden gör sig påmind sådär.

Underbara bilder Nina!
Och du frågade efter var jag blivit nominerad... det är till tidningen Isabellas, som kommer ut snart i Sverige. Tio trädgårdsbloggar är nominerade.... Alla jättefina, så jag vet inte om jag vågar delta ens..

Varmkram bloggsyster H.

intopii sa...

Miten ihanaa, että sinulla on ollut puutarhaharrastukseen esikuva lähisuvusta! Tuntuu varmasti hienolta voida jatkaa äidinäidin jalanjäljissä, vaikka edes henkisesti (jos muutoin puutarhasi onkin ihan omannäköisesi). Se on onnea, se!

Stina sa...

Klart att trädgården kommer att bli lummig! Det tar ju dock lite tid.... Har precis samma önskelista som du! (Min farmor är den som fick mig att brinna för trädgård - och nu har jag äntligen en egen!) Som inte heller är så lummig - än!

Kram,
Stina

Unknown sa...

ja, det är alldeles underbart med trädgårdar!
men för stor kan bli jobbigt, jag njuter massor av att min tomt nu är bara 1900 kvadratmeter stor mot 1,7 hektar förut. det var roligt på våren men innan midsommar va jag redan så trött på den.
nu e den passlig storlek, dessutom mycket berg!!
kram
susanne

Flowers and the City sa...

Vilken härlig täppa du verkar att ha!
Ha en skön dag.