Bostads-Mäss with me № 1

Över 100 000 har besökt Bostadsmässan i Karleby hittils i år, även jag.

Jag åkte i år främst för att kika på trädgårdar och stensättningar och givetvis också inredning. Jag önskade kanske att få nya fräsha ideér och hitta något ny-tänkande i Finlands största mäss-happening. Jag blir varje år lika besviken när det gäller trädgård på bostadsmässan. Visst fanns det några guldkorn, men det mesta var ... tja .. tråkigt, och vissa trädgårdar ... katastrof ... ! Tänk att bostadssmässan inte kombineras med en trädgårdsmässa.
Ekostolen har funnits med en tid. Den är så himla vacker. Design när den är som bäst. Finns på hemsidan www.pintanikkarit.fi
Bruna låga muren var intressant. Den skiljde sig från mängden. Typiskt för mässan var ett stort antal inglasade terasser och greenroom.Vita muren och Sandkörsbär (?) var himla fint. Det var intressant att se hur stenar i olika former kombinerats med varandra. Bågen med rundsten i kombo med vanlig marksten var enkelt och snyggt!

sökord: Asuntomessut 2011 Kokkola, Bostadsmässa 2011 Karleby

5 kommentarer

Saila sa...

Minustakin puutarhoihin pitäisi satsata asuntomessuilla paljon enemmän. On ihan haaskausta, miten surkeasti pihat on laitettu, kun osaajat ja tavarantuottajat pääsisivät siellä mainostamaan.

Anonym sa...

Jag blev också besviken på trädgårdarna. Eller det är ju eg väldigt lite trädgård. Tyvärr märks det att det att det inte är högsta prioritet, men visst finns det guldkorn.
Jag reagerade på att man inte alltid tänkt på det utsatta läget, väderstrecken, växtvalet och så alltför mycket sten framför husen, men kanske detta hör till bostadsmässostuket.
Synd när man satsar så mycket och kanske intresset/orken inte räckt hela vägen.
// Maria

Anonym sa...

tyvärr har de oftast inte tillräckligt med tid för att fixa till vackra trädgårdar på bostadsmässorna, men t. o. mina nyplanterade blomrabatter är ju mycket tätare än vad de hade på mässan. btw har ni nylige varit å tittar på mässområdet j Jeppis? det ser ju för bedrövligt ut där, de har ju helt glömt bort att ta hand om sina hus o trädgårdar där!! mvh Kita

Puumuli sa...

Det är faktiskt sant: varför kan de inte kombinera trädgårdsmässan med bostadsmässan? Jag har inte besökt bostadsmässan på många år men tyckte precis likadant då att trädgårdarna var nästan helt bortglömda... Men det är ju likadant med de privata husen - pengarna räcker just till huset och inredningen men trädgården består bara av gräsmatta och ett pyttelitet träd!

Kram
Sari från Puumuli

Susie på Stjärnarve... sa...

Gillade lådorna men raden med tujor ser inte kul ut, där kan man snacka om idétorka!