Juthbacka marknad och den RÖDA tråden

Jag hade inte egentligen alls tänkt åka till Juthbacka marknaden i år alls. Jag tycker att jag börjar ha en massa brote liggandes överallt, dessutom hade jag tänkt spara pengar, vi som ska och resa i höst och allt...


Men då ringde en person och påminnde mig om att det ju var Juthbacka marknad, och jag hörde mig själv föreslå att vi skulle åka dit! Fattar inte alls hur det gick till, men idag vandrade vi runt i Nykarleby, Finlands största loppis-happening, och prutade vitt och brett.


Nå vad kom med hem nu då? Nå en sak värt att nämnas är ett rött emaljfat. Rött är ju rätt, i år, för mig. Det verkar nästan som om det röda förföljer mig i år. Läs mera om inlägget "Chi-energin", här.

Visst är mitt nya röda emalj-fat ton-i-ton med stolen och den röda gamla emalj-kastrullen? Det var som hittade det röda emalj faten, och köpte det åt mig. Det var som gav mig den röda stolen, det var som gav mig den röda stora kastrullen, det var som gav bort alla sina eld-röda pelagoner...jag som inte ens tycker om rött. Vad har det röda för mission i år? Röd-energi...vad vill det röda berätta åt mig i år? Tell me...jag ser inte den R Ö D A tråden!!

tack, jag
dig!


7 kommentarer

Bea sa...

Hej!
Även jag var på marknaden och lite svårt att upphöra med ngt som är redan en tradition och dessutom känslan av att "avsluta" sommaren med den, trots att jag tycker det är ett överutbud av skrot!!
Så vackert i rätt och trevligt med en färg som sticker ut :)
Må gott! /Bea

Anonym sa...

Du gjorde absolut rätt...vem kan missa ett sådant loppis-event...oavsett om man ska resa eller inte...hehe...den nya färgen är så FIN!! Jag känner mig inte heller speciellt röd...mej oj så FINA saker du fyndat...Det kanske är till Finland jag ska åka på en loppisrunda?? (halvfinne som jag är) Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja åka till Danmark och Frankrike...fast ingenting utesluter väl det andra:))Kram Maria

Anonym sa...

Jag var tvungen att googla lite...Nykarleby ligger bara 12 mil från Pörtom (ca 5 mil söder om Vaasa) där min moster och kusin bor granne men min mammas och mostrars föräldrahem...nu är det länge sedan jag var där...kanske 10år sedan...något som min mosters man påpekade när vi täffades på 60-års kalas i Stockholm i somras...jag har massor av barndomssomrar där:))Kram Maria

Galleri MochB sa...

Så piggt med dina röda färgklickar :O)

HannazLiv sa...

Jätte fint!
Ja när kommer du och fixar min trädgård?? :-)
Vart bär det av på resa ? e ju lite nyfiken vi skall åxå iväg...skiathos 12.9

cia moisio sa...

Ibland tror jag att det är så enkelt att det råkar bara bli mycket av t ex rött. Fast man inte menat det. Man kan ju lära sig och tycka om nya färger. Det är ju en kul överraskning.
Jag drämmer lie om ett sorts planteringsbord till vår vackra balkong att ha små blommor på. Vi skall se...

Kram Cia

johanna sa...

Hejsan jag är super intresserad av att köpa de där röda fatet om du är sugen på att sälja kontakta mig på
Anderssonjohanna_@Hotmail.com
Kontakta mig gärna vilket som

Mvh Johanna