Hur gick det här till?

När jag ser på fotografierna tagna  från trädgårdssäsongen, blir jag imponerad av mig själv. Hur katten har vi rott så många projekt iland, i år igen.  Det här med trädgård måste nog vara himla roligt när man orkar hålla på hela sommaren. Och visst är trädgård kul! Hur skulle man annars orka? Kommande säsong blir 5:e sommaren jag trädgårdsbloggar. Hur gick det här till? *skratt*

Janunari och februari
Året började med att jag ändrade bloggens utseende. Ett intressant men tålamodsprövande projekt.

Mars
Srömsö:s omåttligt populära program fick jag äran att delta i. Programet hade spelats in i september och visades i mars 2011.  Ett YouTube-klipp från programet kan ni ser här:April
Vårliga bestyr, som sig bör, tar vid. Några trevliga överraskningar fick jag också. Hittade en liten artikel i en tidning, där fotot var från min trädgård. Kändes trevligt att få stå som förebild för en ny trädgårdstrend. Inlägget finns här


Jag fick hemskickad en rykande färsk trädgårdsbok, som jag hade fått äran att medverka i med ett antal bilder. Jag var så stolt att jag nästan sprack!!! Men det måste man få vara, eller hur?Maj
Nu börjar uppladdningen på allvar. Förväntingarna stiger, blodet rusar snabbare i adrenalin-stinna ådror, frölådor som åker ut och in i huset!!! Familjen kallar denna tid 

Hullutpäivät*Galnadagar,
läs inlägget här


Juni

Denna månad är jag på sommar-bete. Min efterlängtade semester, ok vissa skulle kalla det arbetsläger...Jag har stenkoll denna månad och gav järnet med järnettan och  vibrator 6. Kolla inlägget här

Även denna månad bjöd på en trevlig överraskning. Jag vann en skrivtävling. Tänk att JAG vann en skrivtävling, jag som alltid haft svårt att uttrycka mig i skrift.


Kärleken värmer, hette min lilla blom-berättelse. "Rakas kukkatarinani" en tävling ordnad av Substral. Läs min lilla berättelse här

Juli
Månaden började med ett besök till akuten. Jag citerar doktorns ord:

”Snälla du, du måste ta det lite lugnare. Du är inte gjord för så tungt arbete…!”
från NOLLKOLL till STENKOLL


Åter igen hittade jag en kamera-man i min trädgård. Programet är ännu en oskriven historia. Den kommer att visas i vår, tror jag. I say no more!


Augusti
Denna månad fick jag figurera i ÖT:s bilaga Bygga & Bo. Trevligt igen!September

Denna månad försökte jag hitta ett inre lugn efter den händelserika trädgårdssäsongen. Hösten knackade på, GUD va skönt!!!

Oktober och November


Min trädgårdstiara som jag bär i min trädgård...Den får, liksom jag, samla energi och kraft till nästa trädågårdssäsong.

December
Tack för all positiv feedback angående årets Min Eden Julkalender.


Gott Nytt År!!

13 kommentarer

Karolina sa...

Gott Nytt År!
Oj vad händelserik år du har haft!!! Och så mycket du har hunnit med. Jag ska köpa boken, den verkar så fin =)

Man ska vara så jätte stolt!!! Det tycker jag man ska vara, vare sig man lyckas med några plantor och en liten trädgård, eller som du som har så jåtte mycket härliga ideer att dela ut och inspirera andra.

TAckar, tackar... coh väntar på vår alla alla nya blogg post!

Isas Trädgård sa...

Vilket trädgårdsår du har haft Nina !! Helt fantastiskt ... och det är klart att du skall vara STOLT över allt du åstadkommit och vunnit och deltagit i !! Det var så KUL att få se en snutt från Strömsö-programmet ... och vad spännande med det osända också !

Tack för all inspiration du ger och ha det så gott !
Kram/Isa

Saila sa...

Sinulla on ollut hieno ja tapahtumarikas vuosi! Toivotan uutta yhtä hienoa puutarhavuotta sinne pohjoiseen!

pioni sa...

Sinulla oli tosi tapahtumarikas puutarhavuosi, nyt onkin hyvä aika kerätä voimia seuraavaa varten!

intopii sa...

WAAAAU, mikä vuosi! Tuosta on vaikeaa panna paremmaksi. Ehkä onkin tarkoitus panna tämä vuosi rennommaksi :-D

Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

Maria sa...

Paljon on tosiaan Min Edenin puutarhavuosi pitänyt sisällään! Uusi kevät ja kesä onneksi kaikkine jännittävyyksineen ja antoisine hetkineen on taas edessäpäin, kaikkea hyvää tulevallekin kaudelle!

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg, og tusen takk for hyggelig henvendelse på bloggen min. Det er riktig at jeg har et plantebord, og jeg synes det er veldig hyggelig at du har fattet intreresse for det. Problemet mitt er det tekniske. Du sier bildet skal være 400 px bred, og jeg trenger beklagligvis noen råd for å få til det for jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det.

Kikket på årskavalkaden din og synes det var hyggelig lesing. :-)
Klart det er ærefullt om du er så dyktig med kameraet at du får bilder med i ei bok. Supert gjort!

Ha en fortsatt fin kveld!
Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg, og tusen takk for hyggelig henvendelse på bloggen min. Det er riktig at jeg har et plantebord, og jeg synes det er veldig hyggelig at du har fattet intreresse for det. Problemet mitt er det tekniske. Du sier bildet skal være 400 px bred, og jeg trenger beklagligvis noen råd for å få til det for jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det.

Kikket på årskavalkaden din og synes det var hyggelig lesing. :-)
Klart det er ærefullt om du er så dyktig med kameraet at du får bilder med i ei bok. Supert gjort!

Ha en fortsatt fin kveld!
Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei igjen! Har fått litt hjelp ang. bildene, og sender dem til deg på mail så snart jeg kan. :-)

Klem Trine

Linda sa...

Masse godt nytt år:) Herlige bilder. Gleder meg til å følge med i hageåret som kommer:) Og takk for inspirasjonen du har gitt i året som har gått:)

ciasliv sa...

Oj Nina min fina vän, vad du hunnit med under året!!! Duktigt jobbat må jag då säga. Nu går vi mot ljusare tider och vi lär väl få se en ny vår också i år, men inte riktigt ännu.

Kram från vagenmin@blogspot.com

=)

Tallu sa...

Hieno vuosi sinulla takana! Blogiasi seuraamalla saa hyvän mielen. Toivon menestystä alkaneelle vuodelle!

♥Min Eden♥ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.