It´s aliiiiiive….

Meconopsis betonicifolia * Blå bergvallmo 

Jag trodde redan att loppet var kört för årets första frösådd. Från en dag till en annan så växer det ändå upp en baby Blå Bergvallmo. Fröna har varit i kylskåpet hela vintern. Av 10 frön har bara 1 enda frö grott än så länge, men då har jag bara haft dem i lite över en vecka. Jag har haft dem i hallen och temperaturen har legat runt +10. Nu blir det en utmaning att hålla liv i de sköra små liven, jag har ju inget växthus.

 

I bloggen “Tankar om och från min trädgård” finns en bra beskrivning hur man drar upp Blå Bergvallmon från frö. 

 

Tänk att en liten baby planta kan göra en trädgårdsnörd lycklig….

 

© www.mineden.com

7 kommentarer

ruusutarha.blogspot.fi sa...

Ihastuttava pieni vastasyntynyt! Gratulerar!

Susie på Stjärnarve... sa...

Ja, inte är det alltid så lätt att så frön inte! Det är därför jag undviker det.....

Bea sa...

Hej!
Lycka.....! Vet du jag hade den sådden på G för ett antal år sedan, tre (!) spirande små plantor som jag var lika rädd om som för mitt öga :)
Men... så var olyckan framme och allt blev pannkaka :((
Hoppas du har turen på din sida!!
Kram /bea

intopii sa...

Voi miten ihana pieni! Miten voikin olla, että tuollainen sykähdyttää joka ikinen kerta. (Puhumattakaan "aikuisesta" kasvista, jonka kukan siniselle ei kyllä ole vertaa.)

Linda sa...

Å så herlig:) Jeg kjenner følelsen, man venter og venter, litt redd det hele har gått feil... men man håper o gkrysser fingrene. Titter etter flere ganger om dagen... og så endelig, der et tegn. En herlig følelse:)

pioni sa...

Ne pienistä pienimmät voivat tehdä puutarhurin kaikkein iloisimmaksi!

camilla sa...

Jag har an STOR vacker blå bergsvallmo närmast altanen. Den passar egentligen inte särskilt bra där, men den trivs, så jag flyttar den inte! Vill inte riskera att den dör. Hoppas du lyckas, dem är ju bara SÅ vackra! Trevlig blogg!