Kan en trädgård vara andlig?

Så lyder inledningsrubriken till boken “Gröna själar och andliga trädgårdar”. Jag fick hem boken idag, och även om jag bara hunnit lusläsa här och där, vet jag att jag har en skön läsning framför mig. Bilderna är helt underbara. Boken är fri från latinska namn och praktiska tips…tack för det!
 

 

“Ibland visar sig trädgårdens andlighet som ett lyckorus över vårens första knopp eller en nyutslagen ros” citat från bokens inledning. Jag kan inget annat än hålla med, jag fullkomligt älskar denna bok. Den återspeglar mycket av det som jag själv tycker och tänker och känner över min lill täppa och det som den betyder för mig.
 
Ha en fullkomligt underbar helg alla gröna själar!
 

8 kommentarer

Puumuli sa...

Ja, man känner ju hur hjärtat hoppar av glädje då man ser de första knopparna på våren och vet att man överlevt ännu en vinter...

Ha en skön helg!

Kram
Sari från Puumuli

Rose Garden Malevik sa...

Oj,,,det där ser ut att vara riktigt fin avkoppling :)
å missa nu inte......

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Förra veckan var det 110 fina bloggar .
Det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
HÅkan

Felix sa...

Det är en fin bok! Jag har den själv i bokhyllan... Jag tror att natur och trädgård kan ge oss andliga dimensioner i livet, speciellt så här på våren då man gläds åt allt som knoppas och spirar i rabatterna.

Vårhälsningar
Elisabet

Anonym sa...

Ja trädgården är en lisa för själen, gör en ödmjuk, ger möjlighet att förundras och ro att tänka.
Visst är detta andlighet.
H Maria S

Anonym sa...

Absolut, där om nånstans så ser man Guds skapelse.
Helena

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Ja nog kan den det. Den har ju förmågan att ta andan ur en :-))
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Karolina sa...

Boken låter underbar. Kanske får man tag på den på Nordiska Trädgårdårdar, mässan....

Ha en skön helg!
Kram, Karolina

Liljas Corner sa...

Jag håller på och läser den boken, och den är faktiskt riktigt fin. Skönt att för en gångs skull läsa om känslan i trädgården istället för alla praktiska tips som man ibland kan bli lite stressad av.