Takatalvi och Häx-göra

Varje år upplever vi “takatalvi” * som lika jobbig, även om vi är mycket medvetna om att den kommer varje år. I år kom den också, naturligtvis. Men den kom vackert,  den kom graciöst och den kom med  bländande solsken. Det har varit en kall men vacker påsk . Jag åkte inte till blåkulla i år. Jag brände ju upp min kvast ifjol, och svor att aldrig åka till Blåkulla mer… För er  som missade den historien så finns den dokumenterad HÄR.
 
Etersom jag inte åkte till Blåkulla i år, fick jag hitta på något annat “häxigt” att göra. Jag tillverkade en riktigt stor vide-korg. Det tog en hel dag faktiskt. Men jag njuter så mycket av det. Det är som jag brukar säga “aktiv meditation”.  Nu har jag en stor korg att samla material i som jag behöver till mina häxbrygder av örter, löv och fladdermusungar…
 


sökord: påsk häxor takatalvi videflätning  pajunpudonta
*Takatalvi= eftervinter, bakvinter, vinter på “övertid”

4 kommentarer

Helén sa...

Åh, vilken härlig korg du gjort...bra val före att flyga till Blåkulla:)//helen

Puumuli sa...

Ja, jag känner till känslan... Hoppas att värmen kommer inom kort!

Glad påsk!

Kram
Sari från Puumuli

Helinä sa...

Hei!
Blogissani on jotain sinulle. :)

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hej!
Det hände något festligt för en stund sedan, jag läste en av mina blogvänners och där fanns ordet takatalvi, då googlade jag och hamnad hos Dig, då följde jag den till FB och där får jag se en kvinna jag blev vän med i går.Underligt-
Jag googlar på allt jag vill ha reda på.Nu ska jag kika runt lite, alltid kul med något nytt.
Kom inte heller iväg till Blåkulla för de snodde min kvast förra året.Och jag har varit på Blå Jungfrun förut några gånger i min ungdom.

Tack för titten.!