Trädgårds-mode

Jag har satt mitt trädgårds-mode på “on”. Det är mycket trädgård på agendan nu. När mitt  trädgårds-mode är “on” går det inte går att stoppa mig *skratt*.  Det blir som en drog.  Maj-månad är som Stockmans “Hullutpäivät”, bara att scenariot utspelas hemma hos oss.

 

salix

Nytt hos mig är det här underbara flätade pilträdet från Sunds. De finns i många storlekar och varianter.

 

Ibland behöver man inse sina begränsingar. Jag hade Sunds att planera en rabatt invid garaget. Det är ett riktigt problem-ställe, med gassande sol, och på vintern kommer ett berg av snö från garaget, en riktig utmaning. Hem till mig kom Susanne Björkman. Jag är så glad att hon föreslog de flätade pilträden. Jag har mycket vide-inslag i min trädgård. Det blev en rabatt i rosa, blått och vitt, helt i min stil.

 

Växtlista

13st Nepeta faass. Six Hills Giant Kantnepeta
4st Rosa Astrid Lindgren Rabattros rosa
6st Rosa Bonica Rabttros rosa
2st Rosa JP Conell Kanadensisk ros
6st Rosa Schneewitchen Rabttros vit
6st Rosa White Cover Marktäckande vit ros
2st Salix alba x purpurea Vide (rödvide flätade)
11st Thymus serpyllum Backtimjan

garagerabatt

 

Jag har smutsat ner mig idag….halva rabatten under naglarna!

1 kommentar

Sandra, i sagarden sa...

Nä det är ju så, att offläget slutar existera när det blir till maj. Tyvärr är det en väldigt hektisk månad i blomsteraffärer, så jag får bara finna mig i att gräva när orken finns efter långa arbetsdagar.

Det var inte lite växter som ryms i den rabatten! Kunde du visa hur en nyplanterad rabatt ser ut?