Bygga bo till igelkott!

Igelkottar i trädgården = hög mysfaktor!


I samband med kompostbygget planerade jag in ett bo för igelkotten. Jag använde en plastlåda som botten, och på den bubbelplast. Isolerade med styrox(frigolit). Byggde naturligtvis också in ett ventilationsrör. Ett 5-stjärnigt boende för den mest kräsna igelkotten.


Igelkottbo i komposten


Rakenna siilipesä

© www.mineden.com


4 kommentarer

Hon som talar med blommor sa...

Verkligen! :) Såå MYSIGT och bra för våra taggiga små vänner som gör så stor nytta i trädgården! Kram / Carolin

Godastunder-tokigaidéer sa...

Super fint och så snällt.

Anna

Susie på Stjärnarve... sa...

Åh vad fint den/dom kommer att få! Vi har ju igelkotten som landsskapsdjur här på Gotland och det har tidigare funnits massor, även hos oss, men dom blir ofta överkörda och har man som vi hund så blir dom bortkörda.
Nu har jag en väninna här som tar hand om övergivna, sjuka och skadade igelkottar så hon har frågat om vi inte kan tänka oss få en eller några utplacerade på tomten. Men det är ju inte så lämpligt med lilla Santos som är en jakthund. han har hittills verkat ganska ointresserad, men nu har vi haft 3 skogsharar inne på tomten och dom jagar han iväg! Men i skogen bakom kan dom ju placeras ut, det vore underbart!!

Anonym sa...

This is really smart! I was thinking about making one for our garden but I wasn't sure how to do it! I think yours is really lovely!
Have a great evening
Christel