Snuvad på ruskan

Jag känner mig snuvad på ruskan. Nu menar jag inte att jag tänkte ruska liv i hösten. Ordet Ruska betyder överflöd av höstfärger, ett fenomen som man oftast associerar med Lappland. 
Anledningen till att jag känner mig snuvad på höstfägringen är att min relativt unga lönn, aldrig gett mig färgsprakande blad som alla andra lönnar gör. Den övergår direkt till bruna stadiet, och fäller sina blad väldigt snabbt. Orsak? Någon som vet och kan? Svamp? Sjukdom? Vantrivsel....
Jag borde ta en diskussion med mitt träd. Kanske ge den lite healing....
Ruska

3 kommentarer

Tiina A sa...

heh, tosi ruskeaa ruskaa!

Juuri laitoin uusia syksyisempia kukkia parvekkeelle.

Hon som talar med blommor sa...

Så tråkigt..men jag tror inte du ska sluta hoppas ändå :) Jag har en hel del lönnar runt mitt hus och de ger olika mycket höstfärg olika år. Verkligen konstigt... Lycka till med din lönn nästa år! Kram / Carolin

Susie på Stjärnarve... sa...

Tyvärr är det så att en del växter gör precis som dom vill! Man ser ju också att även i naturen så kan det växa 2-3 lönnar bredvid varandra och en av dom har fantastiska höstfärger, dom andra ser inget kul ut alls>!!