Kompost-bygget

Komposten var det första projektet för i år. Den byggde jag i slutet på maj. Det tog längre än väntat. Jag använde nästan enbart restvirke, och ingen planka var den andra lik. Med lite tur, och kanske lite skicklighet, fick jag ihop det. Det känns skönt att jag rodde det här projektet iland...Det är nog på vårarna man ska bygga, fixa och dona!

Jag använde betongfundament som grund, mot grannens sida. Det är blött och lerigt här på vårarna, så det är ett försök att hålla bygget på plats. På andra sidan använde jag "stolp-spjut". Det var inte så där riktigt lätt att få dem i vattenpass och i en lodrät linje, de hade verkligen en egen vilja...Under byggets gång slog det mig att jag skulle bygga ett planteringsbord i den ena änden av komposten. Men mer om det senare!...före och efter...Ner till har jag en spånskiva man kan dra upp. Upptill har jag bort-plockbara plankor. Locket är spånskiva, med takmatta som regnskydd. Som pricken över i:et anlade jag också en stensättning. Designat helt av mig, byggt helt av mig. Amen!Ha en trevlig lördag alla gröna själar och alla andra själar!

2 kommentarer

Lottas Fotografi sa...

Blev ju kanonbra! Vad duktig du är!
Kram Lotta

Karolina sa...

Hej Nina,

Vad fint. Jag har också drömt om en kompost men kunde inte tänka mig att det kunde vara så där stort!? Än så länge har jag gjort mig fram med en "liten" plast kompost.

Jag ska nog visa dina bilder till mannen... =)

HA en fin vecka,
Karolina