Four Roses

Four roses bourbon whiskey, med blommig karaktär...Nja kanske inte vad jag hade i tankarna. Jag hade nog fyra rosor, fyra rosa underbara rosor i tankarna. Jag blev själv förvånad när jag räknade antalet olika rosor jag har på mina fjuttiga 1000 kvadrat. Tänk att 30 olika ros-sorter trängs här! Alla är lika underbara, även om jag favoriserar några givetvis. Smörar lite extra för vissa...Idag ska jag smöra för dessa "Four Roses". Alla är rosa, alla är underbara:
 
 
Rosa New Dawn
Rosa Rugosa ´Sointu`
Rosa Aspirin
Rosa Polereis
 
 

Rosa New Dawn Rose www.mineden.com
 
 
Rosa New Dawn. Klängrosen alla känner till. Hos mig trivs den sådäääär...kanske den tycker jag smörar för lite för den. Kanske växtzonen är lite fel, den vill frysa ner varje år, men kommer modigt upp från roten varje år och blommar sent. Jag vill ändå ha henne kvar, även om hon är en diva.
 
 
Rosa Rugosa Sointu rose www.mineden.com
 
 
Rosa Rugosa ´Sointu`. Den finska nykomlingen. Alldeles alldeles underbar. Den blommar med olika nyanser i rosa, även i vitt. Jag undrar om jag planterade henne på fel ställe? Jag har på känn att hon kommer att ta för sig...men det återstår att se denna sommar hur hon uppför sig. Välkommen hem "Sisu" Sointu!! 
 
 
Rosa Aspirin Rose www.mineden.com
 
 
Rosa Aspirin. Rosen med det speciella namnet. Hon var malplacerad i fjol. Jag hade svårt att bestämma mig, så hon fick växa i en korgkruka hela sommaren. Hon avskydde det! På hösten planterade jag om henne, och jag hoppas att hon hittade sina rötter där. Förlåt Aspirin!
 
 

Роза Polereis Canandian Rose www.mineden.com
 
 
Rosa Polereis. Hon borde vara barnförbjuden. Ni skulle se henne...det finns ingen ros som har taggarna ut åt som Polereis. Taggarna kan vara 1,5 cm långa. Stackars blyga Polereis, ingen vågar vara nära henne. Är det därför hon blommar med sina blyga nickande blomklasar?

 

3 kommentarer

Anonym sa...

Vackra rosor!
Varifrån köper du dina rosor? När vår trädgård var ny beställde jag från Cedergrens i Helsingborg, härliga, fina, friska rosor, men det är litet långt borta från vår nejd.
H Maria

ruusutarha.blogspot.fi sa...

Så fina rosvänner du har!! Aldrig hört om Polereis eller Aspirin....

Anonym sa...

great and interesting róże pnace
welcome