Vindruvor i växthuset

Jag velade länge hit och dit huruvida jag skulle sätta vindruvor i växthuset, eller ej. Bara det att vindruvor ska ha sur jord gjorde ju inte saken bättre. Men jag beslöt ändå att försöka. Jag grävde ner i växthusgrunden en stor bunke där vindruvsplantan skulle vara, och förhöjde den ännu så den nådde jordytan. Fyllde det med sur jord och dit med vindruvan. Än så länge mår den prima...
 
Jag är så nöjd med färgen på mina pallkragar inne i växthuset, eller hela projektet är jag så glad över. Det blev verkligen årets stora tunga delikata underbara projekt. Ett projekt som egentligen blev till under en diskussion vid matbordet på jobbet tidigt i vår. En "trädgårds-kollega" skulle sälja sitt växthus, vilket satte fart på ide´n att köpa hennes gamla växthus. Den ide´n ledde till den tredje som plötsligt gjorde att jag hade ett växthus på gården.
 

Rosen New Dawn var den första att få flytta in i växthuset

Vindruvan Zilga i växthuset Kivikangas Juliana Compact 5m2


Här syns behållaren jag byggde in för vindruvorna.© www.MinEden.com

1 kommentar

pioni sa...

Zilgaa suunnittelen munkin huoneeseen, istutan ulos ja laitan sokkelista kasvamaan sisään...