Stormförtjust?

Absolut inte jag! Det drog en storm förbi Österbotten under fredagen och lördagen. Och som en nybliven växthusägare satt jag som på nålar. Tänk om man skulle vakna på morgonen och bara se glassplitter, och konstatera att växthuset har blåst upp i grannens träd. Hua...!
 
Trädgårdshunden Nessie och jag gick runt i trädgården för att inspektera stormens skador. Aj då...en kruka i fel läge...nåja ingen skada skedd den var ändå på väg till komposten. Vi kunde även, med en lättnadens suck konstatera att växthuset, (alias Lilla Roé) stod kvar och inte uppe i grannens trädkrona.  Kanske vi kan se denna storm som ett storm-eldprov, och att jag kanske inte behöver sitta som på nålar nästa storm...

Några fler storm-skador då? Jo en söndrig kruka. Hm...men ingen fara, krukan hamnar på hyllan bland alla andra söndriga, rostiga och trasiga stilleben med historia och själ...

Vi firar med ett äpple på var...Tänk att äppelskörden räcker till flera äppelpajer i år, ifjol räckte det nästan till en paj. Trädågården växer och växer. Tålamod ger frukt!
 
 
Kivikangas Juliana Compact 5m

© www.MinEden.com

3 kommentarer

Drömgården sa...

Ja, stormen... inte kul alls! Dessutom var jag på jobb i lördags, på plantskolan! Var orolig över mina nyplanterade buskar som jag nyss flyttat, de är inte de stadigaste, eftersom ingen jordklump följde med rötterna... som tur hade stenarna som jag placerade vid rötterna stöttat dem tillräckligt! annars var det bara lite fallfrukt från äppelträden. ibland har man tur!

/Kitty

pioni sa...

Meilläkin kaikki näyttää olevan päällisin puolin kunnossa, toki en ole käynyt pihalla tämän flunssan vuoksi...

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är hemskt när det blåser - och det har det gjort här med även om det aldrig blev den storm dom varnat för!
Hos mig blåste en kruka omkull, men gick inte sönder, och så blåste en värmeljusstake i glas med sand i omkull. Värmeljuset la sig på gräsmattan och och ljusstaken överlevde också otroligt nog!!
KRAM
Susie