En solskenshistoria

Vi behöver solskenshistorier, för att känna hopp när det känns som mest tungt och mörkt. Här är min solskenshistora, det har inget med trädgård att göra, annat än att objektet finns i min trädgård. Objeket heter Tuffis, och är en Norsk skogskatt från Sverige. Tuffis ville stanna lite längre i Finland än som var meningen.

Så här var det:
Min syster bor i Vallentuna\Sverige, och hade ingen kattvakt inför sitt Finlands besök, alltså ville hon ta med sin katt. Värdfamiljen (vi) beslöt i ett "Family-meeting" att katten var välkommen till Finland (hundens röst hördes ej...).

Kattbesöket förlöpte helt bra förutom några katt-hund incidenter. Tills Tuffis-katten beslöt att rymma samma kväll det var tänkt att de skulle resa hem till Sverige. Han hade tydligen mycket kvar att se av Jakobstad. 

Alla fick panik! Vi letade runt i hela Björnviken, lyfte på varje buske... Vi insåg nog ganska snart att Tuffis säkert njöt av sin nyvunna frihet. Det var lönlöst. Tuffis familj var tvungna att resa hem till Sverige utan katt. Vilken sorg!

På Facebook fanns följande grupper, där vi efterlyste Tuffis.
Djur på rymmen i Jakobstadsnejden
Bortsprungna djur i Jakobstads-nejden
Karkurit

Stödet från helt okända männsikor i dessa FB-grupper var helt fantastiskt. Jag blir varm i själen när jag tänker på det. Ändå var det mina utprintade flyers, jag tejpade på varannan stolpe som hjälpte Tuffis hem. 

På lördag-morgon fick jag samtalet. Tuffis levde och mådde bra. Nu återstår problemet: Hur ska vi få honom hem till Svealand?


Eller stannar han kvar?  Vackra Tuffis

Inga kommentarer