Kondens förstör din kamera!

Nu är det vackert ute. Alla fotograferings entusiaster gnuggar händerna av förtjusning (och av köld...) Internet svämmar över av vackra vintriga fotografier. Kamerorna får snällt hänga med på fotosafaris även om celicius kryper ner mot -30 C. Det är faktiskt ingen överdrift, vi hade -33 C i natt. Jag var också igår ut in the Garden med min kamera, men inte tog jag många bilder innan händerna var som istappar.

Ni vill jag påminna er om att skydda era kameror. Kamerorna mår verkligen inte bra av kylan. Nåja det är väl inte kylan som är den stora boven, det är värmen. Det är kondensen som bildas inne i kameran när du tar in den i värmen som gör skada. Så kom ihåg nu att ta med en påse på fotosafarin. Sätt kameran i påsen innan du går in i stugvärmen. Kameran värms då upp lite i taget, och det ska förhindra kondensen. Japp japp!!


        


3 kommentarer

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Vi, här nere i södra Sverige, lär nog inte komma ned till de temperaturerna men jag tackar ändå för tipset :)

Drömgården sa...

Det med påsen har jag inte tänkt på. Tack!
/Kitty

Annika Christensen sa...

Det där är min man väldigt noga med. Han sköter min utrustning, bil och lite annat. Vi är ett team. Jag gör annat.
Vi har nog aldrig haft så kallt men när det är kallt här så blir det så extra kallt för det oftast blåser.
Allt gott
Annika