Nu töar det

Nu när det var som kallast kom jag inte in i växthuset alls, dörren hade frusit fast. Det var lite frustrerande, jag hade gärna täckt över rosorna invid dörren. Druv-Zilga stod också helt otäckt naken i -25 graders köld. Inte bra!

Nu töar det. Det är ingen ordning på denna vinter alls. Plusgrader. Från ytterlighet till ytterlighet. 

Men nu kom jag in i växthuset i allafall, och slängde på lite snö. Jag använde en gammal rostig spade med själ och historia, men det går säkert lika bra med en helt vanlig basic Fiskars spade. Helt säkert! Det blir bra med snö på växterna, de behöver få en jämn fuktighet tror jag inför våren. Det är inte gott att veta, man får köra lite på intuitionen liksom... 

Jag drog på munnen för mig själv när jag öppnade greenhouse-dörren. Där stod kultapari och kramades. Det såg så mysigt ut så. Mera sådant. Mera kärlek och trädgård åt folket.

Ha en skön lördagkväll alla gröna själar och alla andra själar!


keramik skulptur

Kivikangas Juliana


Gräslök skylt

Undrar om denna Lavendula överlever...


2 kommentarer

Drömgården sa...

Va fina bilder Nina! Mer kärlek och trädgård åt folket, det tycker jag låter som en bra idé! ;)
/Kitty

Anjas Hill sa...

Hos oss försvann den halvmeter tjocka snötäcket fort. De skottade högarna var på sina ställen säkert minst 1.5 meter höga. Mina krukgömmor i snön är helt bara nu.
Hade gömt höstkrokusar i snön.
Ha en go' vecka!