Sork kriget, fas 2

Jag har haft annat för mig, än trädgård på kvällarna, tro det eller ej. Ibland behöver man ju prioritera. Men vid sidan om det prioriterade har jag oroligt följt sork-läget i min sork-drabbade rabatt. Det sork-drabbade området är fortfarande minerat av nya välgrävda gångar och jordhögar. Det verkar som om mina inneboende djur har kommit för att stanna. Det betyder krig!

Jag har tidigare bjudit mina nya vänner på illaluktande tobak, det har åtminstone inte ännu skrämt iväg dem, bara resulterat i nya gångar och högar. Men ikväll inledde jag fas 2 i sork-kriget, Allium lökar. Allium lökar luktar ju starkt, men frågan är om det räcker... Jag är skeptiskt. Jag har 60 lökar som jag tänkte placera ut. Hjälper inte detta får jag väl inleda fas 3.


2 kommentarer

Meta sa...

Jodå det gör sitt. Hörde att det kommer en Allium som blommar på hösten med.
Ha nu en fin helg
Kram Meta

Drömgården sa...

Jag ska testa björktjäran iår. man kan köpa det i 1L flaska från Blomqvist plantskola (om det finns kvar) sen penslar man på trädstammar, stenar osv..
Sorkarna här äter på trädrötterna, så flera träd har riskerat att vinka!
/Kitty