Vårbruket

”Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag.”
- Kinesiskt ordspråk -

Klokt sagt av den kinesen, eller hur! I år har jag påbörjat vårbruket ovanligt tidigt. Kan vara helt åt skogen för tidigt, eller så har jag en känsla av att våren kommer tidigt i år. Intuitionen, ni vet, den ska man lita på. 

Jag har börjat med Frilandsgurka, Squash, tomat (Vilma), solrosor, Svartöga, Chili... Jag har redan gett bort en hel del plantor. Hur kommer det sig att man plötsligt får storhets vansinne när det gäller plantor. Hur tänker man när man sår över 20 tomatplantor? 

Nästa gång jag skolar om, får hela härligheten flytta ut till förrådet. Där ska jag försöka hålla +15C. Jag har ingen aning om det fungerar för alla plantor, det får vi väl se... (Chilin får kanske stanna inne då!)


3 kommentarer

Isas Trädgård sa...

Underbart ordspråk - inte undra på att vi vill börja tidigt med sådderna !
Dom ser livskraftiga ut dina små groddar. Skall snart börja med omskolning här med.
Ha det så gott !
Kram/Isa

ellan sa...

Oj, så långt du har kommit med din odling! Jag ligger långt efter. :-) Men det ser grönt och fräscht ut hos dig.
Allt gott!

Meta sa...

Helt rätt från den Kinesen. De vet vad som gäller. Beundrar er som redan kommit igång med odlandet. Här skyller jag på platsbrist hihi.Bara lite blommor får plats.
Ha nu en fin och bra vecka
Kram Meta