Fröspridning

Det blev en trädgårdsdag idag, med lite sopning, framplockning av stilleben och fröspridning. Jag spred ut frön av vallmon. Pyttesmå frön som ska växa upp till långbenta damer i exotiska klänningar. Jag brukar så fröna i omgångar för att få en ojämnare blomning. Förutom mina vanliga sorter hade jag köpt hem frön av lite mer exotiska vallmodamer.

I kylskåpet hittade jag i dag "Trädgårdsjättevallmo, Royal Wedding" (vit), "Jättevallmo, Coral Reef"(ljus rosa) och "Papaver somniferum, The Giant!"(mörkrosa). Jag hade faktiskt helt glömt att jag köpt dem , så det var en himla tur att jag hittade dem. Det är nu de ska i jorden. Jag sparade några frön för att kunna förså några under kontrollerade former, om naturen skulle misslyckas... Jag vill ju ha fler avkommor av damerna!


 
Jättevallmo, Coral Reef


För två år sedan hade jag ett besök av Jättevallmon "Coral Reef". Hon kom, och hon såg och hon segrade, från ingenstans. Jag lyckades inte få fröna av henne den gången. Jag tänkte inte misslyckas i år!


4 kommentarer

Isas Trädgård sa...

Vilka härliga damer du kommer att ha dansandes i trädgården i sommar !
Älskar vallmon den dubbla Poppy love jag fick av dig ett år - den skall jag snart så !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Den andra Nina ;) sa...

Åh, så fin Coral Reef är!
Å tack för påminnelsen om att vallmo fröna behöver sås nu.
Har alla jag fick av dej i somras kvar, hade ju tänkt förså några av dem men har ju glömt det.

Malin sa...

Ååh, den blekrosa färgen var verkligen tjusig!
Har aldrig sått vallmo frö så här tidigt, men det ska jag också testa nu!

Drömgården sa...

Vallmo är så vackert! :D
/Kitty