Puutarha vielä tappaa...

Dag 4 med "Projekt häcken". Idag fyllde jag åter häckdiket, med både påsjord och kompost jord. Det gick åt 21 påsar 40 L jordsäckar + minst 10 skottkärr jord. Otoligt vad ett dike slukar. Känns som om jag fyllt åter häckdiket med mer jord/lera än som fanns där från början...

Jag kunde äntligen börja plantera mina stackars måbärsplanter, som lidit i ett såv med vatten allt för många dagar.

I går, sade grannen att han från hjärat, beundrar min envishet. Jag vet att jag adrig skull ha kommit såhär långt i livet och arbetslivet utan min stora dos av min envishet. Jag sade till grannen att min envishet kommer att döda mig en vacker dag. Hans kommentar var, att det finns värre saker att dö av, än att dö medans du gör det du älskar. Amen till det.

Före och efter...

3 kommentarer

Drömgården sa...

Det blev jättefint! Tänk sen när den vuxit till sig och är tät, grön och fin!!
Envishet/uthållighet när det kommer till arbete och fritidsintressen tar en långt!
Men jo... känner av fenomenet efter 3 timmar i trädgården (i regnväder), sen ett kompiskalas åt sonen och sedan 4 timmar på odlingslotten! Kan inte minnas när jag senast sku ha hunnit med 7 timmar trädgård på en dag! Det var den lediga dagen, imoron är det jobb igen då..
/Kitty

Trädgård i Torslanda sa...

Verkligen ett stort jobb. Man tror inte det förrän man själv ar gjort det. Hoppas häcken ska växa fint nu.
//Helene

Unknown sa...

Satte också två häcksnuttar av måbär nyligen, det ska bli spännande att se utvecklingen. Jag vill klippa min till vågig och hålla låg. I alla fall så läste jag i en engelsk trädgårdstidning att man ska klippa mellan plantorna också för en tätare häck. Det visste jag faktiskt inte.
Känner igen mig i envisheten. Jag gräver också på egen hand, ingen som gör det åt mig.
Hälsar
Marta