Det blir så bra så...

Jag har mycket annat på dagordningen i år. Detta trädgårdsår blev precis som jag anade, dvs inte mycket tid för det jordiska. Livet bestämmer. 

Jag tog mig i allafall tid att plantera mina stackars luktärter som väntat allt för länge på att komma i god jord. Det finns ju inget bättre än att odla i äggkartong. Jag sätter hela kartongen ner i krukan, som nu råkar vara en gammal målarhink... och det går så bra så! 

Jag har ju lärt mig att täckodla. Täckodla. Är det ett obekant ord kan jag upplysa om att det innebär att täcka den nakna jordytan med organsikt material. Dels blir täckmaterialet mat för maskarna som samtidigt göder, dels skyddas den växande plantan mot uttorkning, samt skydd mot ogräs. Det blir så bra så...

Jag har använt mig av grannarnas gräsklipp som de slängt på vår sida om staketet, för ni vet ju vad de säger om gräset på andra sidan staketet... (Tack!)

 

2 kommentarer

Drömgården sa...

Ja täckodla is the shit! :D
Jag har inte fått några ärter eller bönor i jorden ännu!!! inte en enda!! Suck alltså.. Blir ju inte lättare att hitta en bra dag med mindre vind att få dem utplanterade då de växer sig längre och längre för var dag i förrådet...
/Kitty

Furulunden sa...

Tipper plantene er glade nå, for å få litt mer plass og sikker også mer jord. Det vokser så det knaker nå, så du får sikkert noe å kose deg med etter hvert :)