Lottodling


Det spöregnade i lördags, så jag passade på att ta en tur till odlingslotten för att jordsätta ett gäng sallat som fortfarande låg under växtlamporna i förrådet. Mannen i huset hade inte direkt sagt det rent ut, men gett en hint att elräkningen låg lite över normala... Ja, plantorna i förrådet gick det ingen nöd på, det var svalt och skönt med tillräckligt ljus för att de skulle må bra. Jag insåg dock att planterar jag inte ut dem nu, så ligger de snart i komposten.

Det är märkligt att det kan vara befriande att åka till odlingslotten när jag har hur mycket som helst att göra i den egna trädgården. Går inte att förklara det där, inte ens för mig själv... men jag känner mig alltid väldigt fridfull i själen när jag kommer från odlingslotten. Det är så lugnt och fridfullt där. Man kunde säkert analysera sönder det där... om man ville..

Bakluckan full med sallat och lite annat smått och gott...Är sepciellt stolt över min enormt fina grönkål, Westland Winter. Första gången jag testar att odla grönkål. Kalla det nybörjartur, eller tur enligt "Gynnsamhetsprincipen" [förklaring här].

  


Bondbönorna står bredvid jordgubbarna, ska bli spännande att se om det blir någon skörd av dem båda. Min Batavia sallad "Lollo Rossa" kommer att bli en favorit jag ska odla även nästa år.

1 kommentar

Drömgården sa...

Jag vet inte vad det är med oslingslotten, men jag känner samma sak! Det är så skönt att pynja på där. :)
/Kitty