Skördetider

Nu börjar snart det man drvivit upp med mycket möda och stort besvär vara skörde färdiga. Har för första gången odlat rödbetor, majrovor, broccoli och grönkål och har redan kunnat avnjuta dem. Stekta i smör och vitlök med egen sallad. Fantastiskt! 

Nästa år blir definitivt mera grönkål. Broccolin tar så otroligt till utrymme och, åtmistone för mig väldigt lite avkastning. Kanske jag gör ngt fel i min broccoliodling. Men med tanke på hur liten yta jag har att odla på (100m2) så får man ju välja med omsorg vad man prioriterar.


Gillar att hålla till på odlingslotten, kanske för att det estetiska inte behöver vara på första plats, som hemma i trädgården. 2 kommentarer

Anjas Hill sa...

Hejsan! (Vad heter du? Jag kommenterar ogärna anonyma. Förnamnet kan man väl uppge?)

Läckra bilder! Det riktigt vattnas i munnen. Nu har ju köksträdgården blivit het. Alla ska odla allt de käkar. Undrar när vi får lov att ha på bakgården en get och ko ;-)? Höns är redan OK. Ja, detta var liksom skämtsamt sagt, men det närodlade börjar betyda mer och mer och det känns riktigt skönt. Till och med jag, en rabiat vurmare för prydnadsodlingar har skaffat mig en köksträdgård på ca 25 kvm :-)


Ha det gott!
/Anja

Drömgården sa...

Ja visst är det fantastiskt! Broccoli får man ha lite tålamod med. Mina har ännu inte börjat ge buketter (satte ut mina plantor ganska sent) men mycket utrymme tar de! Har tre plantor ifjol som gav väldigt fina buketter och sedan kom två små buketter från var planta, eftersom jag skar lös buketterna och lämnade kvar plantan. Jag skördar mest bara morötter, sallad, gräslök och blommor på lotten. Potatis har jag börjat skörda och snart får man ta upp löken.
/Kitty