A Touch of Frost * Ett fall för Frost

...blev det verkligen 2 nätter i rad. Försommaren hittils är kallaste på 60 år ... till och med kallare än i fjol, fast då var den väl regnigaste på 60 år...för något år sedan hade vi den varmaste sommaren på 100 år :) Har vi nå fler rekord vi kan slå?
.
Mina Dhalior frös naturligtvis, knopparna dinglade ner...patetiskt...ååhh, jag som tänkte att de får banne mig klara sig det är ju juni, hur kallt kan det bli! I natt tog jag in dem, med skadan var ju skedd.
.
Som tur hann jag fotografera mina rhoddisar, den hade helt ljuvliga stora ljusrosa blommor, de matchade perfekt ihop med Lewisians härligt rosa blommor.
.

Bitterrot + Rhododendron i min surjordsrondell

Lewisia cotelydon Brokig Lewisia i förgrunden och Rhododendron Smirnowii 'Pohjolan Tytär' i bakgrunden, ett perfekt par i rosa toner, men som sagt tog herr Frost dem i natt.
Kesälevisia

7 kommentarer

Marina sa...

Usch så trist med frost såhär sent. Vi har fått ltie regn idag men det hade gärna fått vara lite mer för min del, eller rättare sagt för blommornas del. Aldrig är man nöjd!

Ingela sa...

Här är det också kallt och idag regnigt. Skadan hos dig är redan skedd men i morgon skulle det bli varmare...

Hälsningar
Ingela

Gunilla sa...

Nu är jag less på kylan. Hoppas attt morgondagen blir varmare men som vanligt bara tillfälligt.
Jag får semester vecka 27 så då hoppas jag verkligen att värmen kommer.

Det blir intressant att se hur rhododentronen klarar vintern men jag hoppas verkligen för de är så fina.

Ha det gott

Gunilla

Tuvull sa...

Åh nej!!!Hörde att ni haft riktigt ordentligt kallt "däruppe"...Och dahlior som är så känsliga! Snart blir det väl att skrapa bilens fönster innan man ger sig iväg på jobb? Näää-e,optimisten i mig trooor på sommaren;)

Bea sa...

Hejsan!
Jasså, även du har haft besök av frosten, lite synd när man går och väntar på alla blommorna och plötsligt upptäcker man många knoppar som är svarta av kölden, man blir såååå less på allt elände när man strosar runt!!
Vi får väl bara tänka, att det finns det som är värre än att ha frostbitna blommor.
Trevlig kväll! /Bea

Bea sa...

Hej igen!
Javisst, kom jag att tänka på J:stad med Tro, Hopp och Kärlek :)

Den du söker är säkert:Vid berget fot http://vidbergetsfot.blogspot.com/
Hälsningar / bea

Anonym sa...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客